Wysłany: Sro Wrz 11, 2013 11:29 Rover 45, 1.8 w gazie z Holandii - czy warto?
Witam.
Chcę kupić model z ogłoszenia... z tego co wiem, to jest problem z gazem, bo poniżej 2000 obrotów gaśnie. Instalacja Necam.
No i wszystko na Holenderskich blachach, więc 1400 przerejestrowanie, ubezpieczenie około 550.
Pytanie, ile może gaz zakosztować i czy o coś wypytać przed wycieczką do Bytowa?
Na coś zwrócić szczególną uwagę?
Do tej pory miałem tylko 1 własne używane auto (Golf III) i doświadczenia w takich kwestiach nie posiadam.
Powiem tak...
Holendrzy zakładają gaz, bo bardzo dużo jeżdżą. Diesle są objęte 2,5 x większym podatkiem, więc cwaniaki kupują benzyny i gazują
Masz inny wlew w wersji NL, więc nie pasuje końcówka na stacjach (jest potrzebna przejściówka)
Trzeba załatwiać homologację na butlę i sprawdzić instalację.
Cena strasznie niska i do tego Bytów żyje z handlu samochodami, niech Tobie da to do myślenia...
Miałem już jeden samochód z Bytowa i był cofnięty o ok 80 tyś
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
W wielkopolsce mało który gaziarz chce w ogóle dłubać w holenderskich instalacjach i najczęściej kończy się wymianą tego co konieczne na ogarniane u nas no i koniec końców wychodzi drożej jak by założyć u nas nową. Poza tym to co piszeVigoslaw to jest święta prawda niestety.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
a kumpel sobie zregenerowal sam osobiście jakies 2 lata temu i ma spokoj do dziś
u drugiego zdechla dopiero po 3 latach ( zdechla znaczy się trzeba wymienić lozyska i zalac olej )
tylko tam nie można lac pod korek bez opamietania
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum