słuchajcie mam prośbę. Trochę rozbudowałem swoje "centrum multimedialne" w domu i szczerze mówiąc zaczynam się gubić jak to wszystko najlepiej połączyć.
Urządzenia to :
Projektor EPSON EH-TW3200
TV Samsung 46F6770
Dekoder UPC
ASUS S56C
DVD
Do zakupu pozostał AMPLITUNER a chce najpierw wiedzieć co i jak, ile wejść będę potrzebował , żeby to wszystko razem spiąć.Wtedy dobiorę amplituner.
Chciałbym mieć możliwość :
- Oglądać filmy puszczone z laptopa na projektorze ( a dźwięk przez Amplituner )
- Oglądać telewizję z UPC na projektorze ( a dźwięk przez Amplituner )
- Oglądać telewizję z UPC na TV Samsung ( a dźwięk przez Amplituner )
Jak to wszystko połączyć ?
Please o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 17:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam zagwozdkę co do upc na projektorze - jakie ma tam wyjścia ?
Jeśli chodzi o amplituner to polecam Yamahe RX-v473 lub modele wyższe. Przyzwoity stosunek ceny do jakości i całkiem ciekawa funkcja - instalujesz aplikację na smartfonie lub tablecie i sterujesz nim amplitunerem po sieci
Albo od razu szarpnąć się na amp z 2 wyjściami hdmi aby na 1 szedł tv, na drugim projektor. A jak chcesz taniej, to zamiast 2 wyjść hdmi 1 i jakiś dobry spliter hdmi do podziału sygnału tv/projektor.
Co do firmy amplitunera to ja raczej kierował bym się ku jakiemuś denonowi, HK lub onkyo.
A co do całości odpowiedzi to zapytaj na www.hdtv.com.pl to jest odpowiednie miejsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum