Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1994
Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem Roverka 825SD z 1994 roku, jestem w trakcie odbudowy, remontu silnika. Poniewaz bardzo dawno temu rozkrecalem silnik oraz zwiazane z nim podzespoly, pojawil sie smieszny klopot podczas skladania. Mianowicie nie pamietam jak podlaczyc wezyki, chyba podcisnieniowe, idace od serwa, oraz jakiegos "pudelka" umieszczonego po jego prawej stronie do trojnika umieszczonego pod zbiorniczkiem wyrownawczym cieczy chlodzacej.
Czy byl by ktos z Was tak uprzejmy i mogl np. zrobic fotke w swoim samochodzie by pomoc mi w rozwiazaniu tego klopotu?
Dolaczam kilka fotek w celu dokladniejszego zobrazowania zaistnialego klopotu.
Serdecznie pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 01, 2013 16:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bardzo dziekuje za odpowiedz, lecz te strone znam i po przejrzeniu jej nie widac tego co potrzebuje. Na zadnym zdjeciu tego nie widac, gdyz podlaczenia zaslania zbiorniczek wyrownawczy cieczy chlodzacej. Na powyzszych zdjeciach ( na ktorych zbiorniczek jest zdemontowany ) zaznaczylem 2 wezyki idace z lewego blotnika ( od stony kierowcy ) pod zbiorniczek wyrownawczy do trojnika ( rowniez zaznaczony na zdjeciach ). Ktory gdzie podlaczyc ?
Problem drugi, z kabiny z prawej strony pod zbiorniczkiem wyrownawczym ( stojac przodem do samochodu ) wychodzi rowniez dwa cieniutkie wezyki. Ktory gdzie podlaczyc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum