Wysłany: Sob Lis 02, 2013 00:10 [R620Ti] Były modele przejściowe ??
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Siemanko
Mam R620Ti z 1998 i dziwną konfiguracje ..
Niby jest to polift (wnętrze poliftowe, 3 stop na szybie) ale listwy na drzwiach i lusterka ma czarna, na klapie znaczek 620ti (oczywiście może być doklejony) i teraz nie wiem co o tym sądzić.. Przedlifowy polift czy co? Macie jakaś szerszą wiedzę w tym temacie ?
U nas na spoty ptzyjeżdzał kiedys kolega trawishon zdaje sie, on miał granatowe r600 w klekocie, i rocznikowo był chwile przed liftem a niektóre rzeczy tez miał juz poliftowe, wnetrze, np.
Ogólnie cały środek polift a listwy własnie nie w kolor i na klapie 620Ti.
O ile klapa mogła być wymieniona bo mam ślad po slupki parkingowym na zderzaku i może klapa była wgnieciona tak te listwy i lusterka mnie bardzo zastanawiają dlaczego tak..
96 rok listwy czarne i lusterka zagłówki wszyte 2 w tylną kanapę skóra napis na klapie tylko po prawej stronie bagażnika różnica przed 96 i po .to czy jest na kopułce czy nie aparat zapłonowy mój ma jeszcze torsena 2 wsadzonego te młodsze już zwykły różnicowy w skrzyni ti wychodziły tylko na felgach 16
LSD jest bo na zakrętach zacieśnia i ostatnio na piachu pod domem ruszałem to było czuć, że pociągnął na 2 koła..
Żeby to był chociaż 97 to mógłbym pomyśleć, że jakieś modele początkowe i przejściówka na częściach sprzed lifta aby się pozbyć części ale to już jest 98 więc trochę to dziwne..
A powiedź mi jak to ma wyglądać pod maską sprzed i po lifta te różnice w aparacie zapłonowym itd.
Pójdę i zobaczę co ma pod maską i może coś się rozjaśni ..
z tego co się orientuję to na aparacie zapłonowym silnik chodzi na sekrecji a na cewce bez aparatu jest full grup i gorzej jest ustawić gaz na tym silniku 2 tłoki chodzą jednocześnie
sprawdź vin, czy to na pewno 98. Może być tak, że auto jest 96/97 pierwsza rejestracja 98 i tak zostało wpisane w dowod. Sprawdz VIN i daj foto spod maski.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Jeszcze lepszy bonus. Wychodze z pracy - widze srebrny R600 koło mojego R.. Tak myślę co jest.. I nie wiem czy to była jakaś biedna 618i czy co bo listw w środku nie miał "drzewnianych" ani nic ale listwy i klamki owszem w lakierze, ale progi i lusterka już nie.. Nie ogarniam tego wszystkiego haha..
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lis 06, 2013 09:48
Ja u siebie w 620SDi mam tak. środek polift czyli drewno zagłówki z tyłu 3 stop 3 pas z góry a na zewnątrz listwy lusterka czane klamki czarne i Rover 620SDi na klapie więc rocznikowo przedlift a środek polift. Auto z czerwca 96
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
LSD jest bo na zakrętach zacieśnia i ostatnio na piachu pod domem ruszałem to było czuć, że pociągnął na 2 koła..
poczekaj na śnieg to zobaczymy czy będzie ciągną na 2 koła tu się kłania torsen z ograniczonym poślizgiem po to jest
[ Dodano: Pon Lis 11, 2013 22:29 ]
jak staniesz na lodzie i będzie ci się jedno koło kręciło mam skrzynię z torsenem i bez to wiem co mówię do ti a w ti były chyba z 5 różnych modeli skrzyń 5 potem 5/3 widziałem 6 i jak się nie mylę 7 B6BFT ja mam C6FTUT potem K7BSUT i można tak wymieniać ze 20 skrzyń do diesla i ti było dokładnie 32 sztuki pg 1
[ Dodano: Pon Lis 11, 2013 22:32 ]
jak chcesz dokładnie wszystkie oznaczenia skrzyń jakie były montowane do 32 szt to mogę ci podać
Powiedź mi gdzie mogę znaleźć oznaczenie skrzyni.. Tzn w okolicach korka oleju od skrzyni czy gdzie ? Chętnie bym sprawdził ..
A szpera jest na 100% bo widzę jak auto się zachowuje.. Jeździłem ponad 4 lata Si i po przesiadce na Ti czuje, że koła zachowują sie inaczej, na zakrecie jest inaczej i jakbym nie startował to zawsze brał na 2 koła a nie jedno jak to miało miejsce w Si.
A teraz biedak stoi już z tydzień na parkingu i czeka aż ogarnę mu wtryski .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum