Na poprzedni samochodzik który przedstawiałem się nie załapałem. Był śliczny, ale kasy całej na niego nie było.
Teraz mam blisko, bo ok 50 km takie autko z ogłoszenia:
http://otomoto.pl/rover-7...-C31026682.html
Czy Waszym zdaniem warto jechać i oglądać ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 02:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba najmniejszy kłopot z zaślepkami martwi mnie natomiast oryginalny przebieg tego samochodu. Na fotografiach innych samochodów z DE przy przebiegach 110 - 120 k km nie widziałem takich śladów zużycia na pedałach. Warto zawracać nim sobie głowę ? Jaka realna byłaby cena tego pojazdu?
jeszcze samochód z Płocka, a ludzie tu na forum mówią, aby tą miejscowość omijać z daleka. Napisane jest 8 poduszek i tu się sprzedawca myli, ponieważ mimo że oznaczenia w samochodzie sugerują, że poduch jest 8, to tak naprawdę jest ich max 6 i nigdy nie było ich więcej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jeśli pogoda jak dzisiaj dopisze, to jutro wsadzę swoje 4 litery na AT i podjade go zobaczyć.
Czy na coś konkretnego powinienem w tym modelu zwrócić uwagę ? Zajrzeć w jakieś konkretne miejsca ?
Zobacz czy nie leje między skrzynia a silnikiem. CCzy w pompce jest płyn. Klime sprawdź czy się włącza wentylator jak klima zostanie załączona. CCzy jak przekroczy 4 tysiące to czuć moc znaczy się przyspieszenie. Mój numer znajdziesz w stopce. Jak ccoś będzie Cię niepokoić to dzwon po 12
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wybrałem się dzisiaj na oględziny tego samochodu. Niby wszystko w nim działa, ale ..
Pojawiło się ALE ze względu na fakt, że usłyszałem niopokojący odgłos pochodzący z układu napędowego. Po rozpędzeniu samochodu i odpuszczeniu gazu pojawia się odgłos szorowania, popiskiwania. Jest słyszalny tylko i wyłącznie gdy samochód się nie rozpędza ani nie hamuje jeszcze silnikiem. W obu tych wypadkach układ napedowy jest pod obciążeniem, a odgłos się pojawia tak jakby miedzy tymi stanami.
Czy ktoś spotkał się zpodobnym zjawiskiem ? Jeszcze jedno mi się przypomniało. Biegi wchodzą gładko, natomiast większej siły trzeba by ten bieg wyciągnąć.
[ Dodano: Sro Lis 20, 2013 17:10 ]
Wilkie dzięki @rafalmis1 za pomoc i poświęcony czas.
[ Dodano: Pią Lis 29, 2013 11:14 ]
Chciałbym zabrać ten samochód do jakiegoś serwisu Rovera żeby zdiagnozować skąd pochodzą te niepokojące dzwięki.
Czy znacie jakiś sprawdzony serwis/warsztat znający te samochody gdzieś w okolicach na północ od Warszawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum