Wysłany: Sob Lis 30, 2013 23:43 [R 45] Głośna praca silniczka od wycieraczek
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam serdecznie - czy ktoś rozwiązał problem hałasującego silniczka od wycieraczek przód ?
Przeszukałem całe forum i tak naprawdę nie znalazłem informacji czy pasuje np. od hondy , czy mozna przerobić od 75 -tki lub chociaż rozpiskę kabli ( który od czego )
Ostatnio zmieniony przez thomas102 Nie Gru 01, 2013 13:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 23:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam serdecznie - czy ktoś rozwiązał problem hałasującego silniczka od wycieraczek przód ?
Rozwiązał. Najprawdopodobniej jest to wina łożyska, albo samo łożysko hałasuje lub, jak w moim przypadku, wyrobiła się obudowa pod łożysko.
thomas102 napisał/a:
Przeszukałem całe forum i tak naprawdę nie znalazłem informacji czy pasuje np. od hondy , czy mozna przerobić od 75 -tki lub chociaż rozpiskę kabli ( który od czego )
Jeśli od hondy to od Civica VI generacji, ale nie sprawdzałem(nie wiem jak z mocowaniami), co do kabli(który od czego) to się nie wypowiem.
Do R45 wtyczka z silniczka powinna wyglądać tak jak na zdjęciu
A sam silniczek jest tu
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-DLB102090
Ktoś wie jaka jest różnica przed i po 2000? chyba ta wtyczka, bo w 400 mam jakąś taką bardziej płaską
Kiedyś coś się bardziej wgłębiałem w ten temat, z tego co pamiętam do 99r. wtyczki miały trapezowy/bardziej płaski kształt, od 2000r taki jak na zdjęciu, ale to też nie jest 100% reguła. Na forum spotkałem się z różnymi wtyczkami przy różnych rocznikach, ale to już chyba rzeźbienie sprzedających/kupujących autka aby wycieraczki mimo wszystko chodziły
A i nie wiem czy nie będzie różnicy w miejscu gdzie mocuje się na śrubie mechanizm wycieraczek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum