Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 22:28
U mnie podobnie pracował silnik, Było to po wymianie świec i kabli.
Sprawdzałem tak jak mówi kolega Aragorn, bo też myślałem że to któryś cylinder i wtedy natrafiłem na luźny kabelek na tylnej głowicy. Po konsultacji na forum, kabelek to masa tylnych cewek, podłączyłem i praca silnika się zmieniła na prawidłową.
Kabelek się odłączył przy wymianie świecy, po odkręceniu cewki...
_________________ Pozdrawiam
Paweł
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 22:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 18, 2013 17:36
Wracamy z tematem.
Diagnoza taka, że rozrząd przestawił się o dwa ząbki.
Pytanie brzmi - jaka jest przyczyna... stało się to przy porannym rozruchu, nie przy ekstremalnych jazdach. Miesiąc od wymiany wszystko było ok.
Pytanie dwa - czy duże ilości wody wylewające się z wydechu na zimnym silniku to norma?
Wysłany: Sro Gru 18, 2013 18:58
Napinacz w bardzo dobrym stanie, na rozrzadzie żadnych śladów myszy... Nic. Dziwna sprawa. Moze plyn chlodzacy dostawać sie na cylinder po postoju auta, wtedy wiadomo, tlok nie skompresuje wody i przy starcie przestawilo rozrząd?
Może się przestawił na górnych kołach rozrządu , one są ruchome tył przód , może mechanik przy składaniu ustawił koła w tylnym położeniu i się przesunęły do przodu. Przy zakładaniu paska powinny być przesunięte maksymalnie do przodu .
Ale mechanik na blokadach wymieniał rozrząd? Jasło a dynów, to tylko 70km, to może chcesz u mnie poprawić, znaczy u tego gościa co ja robiłem. Mam blokady, dałem mechanikowi i za 250zl w 2 dni zrobił rozrząd
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No nie daleko Jasło a Dynów .rafalmis1, Tobie robi ten gość co się wylatuje z Dynowa na Domaradz ?bo tam często widywałem właśnie takiego Roverka . Tylko ,że 2 dni na wymianę rozrządu to trochę długo , w jednym dniu to się robi i to bez blokad , a ustawienie to parę godzin.
rafalmis1, Tobie robi ten gość co się wylatuje z Dynowa na Domaradz ?
tam tylko jeżdżę na zbieżność i jeździłem 2 krotne na wymianę uszczelnienia na półosi, teraz uszczelnienia zmienię sobie sam.
w tym miejscu co mówisz to często stał zielony Rover, a ja mam granatowy no i tam robią za 500 zł rozrząd bez blokad.
dwa dni to może długo, ale facet robił u siebie w domu, nawet mogłem przyjechać i zobaczyć, pomacać
w pierwszy dzień wiem że ustawił rozrząd w w drugi od południa składał resztę gratów
rtoip69, jesteś mechanikiem?? czy tylko lubisz i się bawisz jesteś czasem tak po porostu w stanie pomóc majsterkować przy samochodzie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum