Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich forumowiczów. Dwa dni temu nabyłem roverka 600 z silnikiem 2.0 SDi. Autko w bardzo fajnym stanie, wszystko sprawne lecz posiada jeden mankament- mianowicie delikatnie cieknie z wysprzęglika sprzęgła. Moje pytanie : czy zakupić reperaturki za 15 zł od hondy acord V z IC i zregenerować wysprzęglik , czy uważacie że to nie ma sensu i szukać po sklepach nowego ? Niestety nie jest dostępny w żadnej hurtowni w których zaopatruję się w części?
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Gru 26, 2013 22:54, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 11:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak tłoczek wysprzęglika i wewnętrzne ściany wysprzęglika nie mają jakiś nierówności, wżer itp. to lepiej wymienić same gumki. Ostatnio to przerabiałem i nawet dość prosta sprawa.
Jutro się za to zabiorę. A takie pytanie do ciebie drogi kolego czy męczyłeś się od góry z wyjęciem wysprzeglika czy jest jakieś dobre podejście od dołu?
Ja robiłem od dołu na podnośniku po ściągnięciu koła i osłony dolnej silnika. Niby jest jakiś dostęp od góry po zdjęciu obudowy filtra powietrza ale mi się nie chciało tego demontować aha i układ się długo odpowietrza powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum