Wysłany: Nie Sty 05, 2014 15:01 [Rover 400]-parowanie szyb
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam od jakiegoś czasu w samochodzie parują szyby.Ostatnio czekałam ponad pół godziny a szyby nadal parowały, otwieranie okien pomaga,ale zimą jest to bez sensu. Potrafią się szybko brudzić i wycieranie ich nic nie daje. Używałam niedawno środków na odparowywanie i zabrudzenia tez pomaga,ale koniecznie musza być otwarte okna. Prosze o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 15:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może wydać sie to głupie, ale u mnie się sprawdziło.Na szmatkę wlej troszke jakiegoś mydełka dla dzieci i przetrzyj tym szyby.Warto też położyc gazety na wycieraczki i co jakies czas wymieniać je.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
To o czym pisza koledzy wyżej, oczywiście robi robote. Ja skieruje Twoja uwage na przełacznik międzu kratkami nawiewu ( góra dół ) i regulacja nawiewu na podszybiu. Jak zauważyłeś cyrkulacja powietrza ma ogromne znaczenie jezeli chodzi o parowanie szyb ( uchylone okno ) Te dwa elementy o których wspomniałem zupełnie zmieniaja ruch powietrza wewnątrz Tez sie zmagałem z tym problem w poprzednim samochodzie, stosowałem wszystkie myki o ktorych pisza koledzy na forum ale calkowicie problem zniknał kiedy zdesperowany przełaczyłem ten przełacznik w druga pozycje Nie wiem dokładnie co sie tam przełącza ale wydaje mi sie ze otwiera sie dodatkowy wlot powietrza z zewnatrz ( ja miałem auto bez klimy ) a regulator nawiewu na podszybiu wprowadza powietrze w ruch....... szyby prawie momentalnie odparowały
Przeciez tematow o parowaniu bylo juz kilkanascie. tak trudno poszukac.
przy parowaniu trzeba okreslic czy paruja na postoju czy po odpaleniu silnika.
jak na postoju to wilgoc w aucie np niedrozne odplywy. jak podczas jazdy to filtr przeciwpylkowy i przysloniecie wlotu powietrza w podszybiu. jak tylko mocno podczas opadow, to oslona pod silnikiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum