Witam. Chciałbym zasięgnąć opinii speców od r75. Co mogłoby dyskwalifikować ten egzemplarz? Wygląda i wyposażenie mi pasuje, ale cena jakaś taka za niska, dlatego mam wątpliwości Zderzak tylny jakiś pokiereszowany lekko, to akurat mi nie przeszkadza.
navi nie działa, wyciągnięty napęd z bagażnika i spalone linie na wyświetlaczy radia, po ilu km palą się linie na tym wyświetlaczu
oryginalny tłumik, to moim zdaniem dobrze świadczy, to miał 125 tyś. a tłumik już był zmieniony. Wydaje mi się zderzak opadnięty od strony pasażera, ale z drugiej strony, to raczej standard, bo już kila osób pisało, ze ciężko złożyć zderzak idealnie. Jak na takie wyposażenie, to cena naprawdę niska
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Przedni zderzak lakierowany, lekko odcień nie dobrany (oczywiście to nie wada dla wszystkich), wydaje mi się że jest wgniecenie na tylnym błotniku w okolicach wlew paliwa, zderzak patrząc w tył - tak mi się wydaje, tak jak wspomniał rafalmis1 wypalone linie (komputer, nawigacja) i brak napędu nawigacji, panel nawigacji i klimatyzacji na zdjęciach ma jakby odbarwienia (ale może niedomyty) - po za tym ładne wyposażenie + dobry silnik + automat (nie wiadomo jaki stan) i w takiej konfiguracji cena jest moim zdaniem dobra...
Co do navi to punkt dla Ciebie rafalmis1 za tą dziurę w bagażniku Takie proste i oczywiste a nie zauważyłem A jak chodzi o tłumik, to nie za bardzo zrozumiałem. To jest tam ori tłumik i realny przebieg, czy tłumik był zmieniany?
I czy ta dziura na środku pod zderzakiem to jest na hak do przyczepy?
no ja bym stawiał na realny przebieg. Tylko tak naprawdę nie wiem ile w benzynie taki tłumik wytrzymuje, porównuje, do tych samochodów co mają mniejszy i już mają zmieniony na zamiennik. Mówię tu na przykład o moim i kolegi samochodzie, jak i również o ludziach, co przyjeżdżali bo blokady rozrządu i specjalnie zwracałem uwagę jakie maja tłumiki i jaki przebieg
A jak odróżnić na tym zdjęciu ori tłumik od zamiennika? Bo jak będę ewentualnie wybiorę się oglądać jakiś inny egzemplarz, to bym sprawdził jak wygląda sprawa oryginalności tłumika.
jakbyś jechał go oglądać, to musisz zrobić kilkanaście kilometrów, najlepiej po mieście, gdzie automat musi się napracować, ponieważ ja miałem taką sytuacje, że jak się nagrzał, to poszarpywał, ale jak już jechało się ostro, to malina, na zimnym, to też malinka
Dzięki za przycisku na kluczyku Czytałem że sama wymiana obudowy i przycisków nie jest zbyt kosztowna i skomplikowana w porównaniu do utraty kluczyka i wyrabiania nowego.
Ekran od navi chyba nie jest dobrym wskaźnikiem przebiegu auta. No bo można jeździć nim długo ale po mieście robiąc mało km. Zresztą i tak wolałbym wersję z androidem
Czy kolejne auto o które chciałbym zapytać ma trafić do osobnego tematu czy w tym temacie wkleić linka?
Dzięki za przycisku na kluczyku Czytałem że sama wymiana obudowy i przycisków nie jest zbyt kosztowna i skomplikowana w porównaniu do utraty kluczyka i wyrabiania nowego.
Też miałem pilota bez gumowych przycisków i bez jednego mikroprzycisku na płytce - obudowę zakupiłem na all... za 30zł z przesyłką (obudowa z możliwością wymiany grota + dwa mikroprzyciski + nowa bateria) i teraz mam piękny nowy kluczyk
titanum2b, a do czego służy ten drugi przycisk którego brakowało u Ciebie?
Drugi egzemplarz. Tego planuję obejrzeć jako pierwszego, jest parę kilometrów ode mnie Wyposażenie podobne do tego z Kutna + gaz. Zastanawiam się czy ten też miał navi a co za tym idzie miałby subwoofery za tylnymi zagłówkami, rajt? Cena trochę większa ale tłumaczyłbym sobie tę różnicę instalacją gazową.
zwróć uwagę na położenie wskazówki temperatury (w tym z Kocmyrzowa) - zdjęcie bardzo słabe ale wydaje się być powyżej poziomej skali. W R75 ta wskazówka jest baaardzo niedokładna, pozioma kreska oznacza zakres od ok 75 st do 105 st C. z tego co pamiętam... także albo silnik się przegrzewa albo tylko wskazówka "rozjechana". Sprawdź temperaturę w opcjach komputera pokładowego pkt 7.0
Jak sprawdzić tą temperaturę w komputerze? W instrukcji obsługi nic takiego nie znalazłem. Czy piszesz o jakimś trybie serwisowym, czy czerwonej kontrolce od cieczy która się zapala jak temperatura skoczy do maximum?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum