Co prawda, ze sporym opóźnieniem, ale chciałem Wam zaprezentować mojego R.
Roverek wyprodukowany został w 2000r, kupiłem go od znajomego starszego Pana, za zachodnią granicą w grudniu 2011r. Przebiegu i stanu technicznego byłem pewien, więc autko kupiłem w zasadzie "w ciemno".
Do Polski przyjechało w kwietniu 2012r, wtedy też zaszła pierwsza modyfikacja - GAZ
Potem poszło gładko: naprawa VIS, chwilę później wymiana wahaczy przednich, następnie czujnika położenia wałka rozrządu, oleju w skrzyni, a tydzień temu regeneracja pompy wspomagania.
Aktualnie jest, a nie było:
- wyciemnione wszystkie szyby(tył - max, przód - przydymione, niestety tył muszę mieć maksymalnie ściemniony, a na przód aż tak ciemnej folii nie chciałem
-aktywowane zamykanie po ruszeniu
-aktywowane całkowite otwieranie po jednorazowym przyciśnięciu przycisku pilota
-aktywowane domykanie szyb z kluczyka
-soft skandynawski (aktualnie DRL w długich)
-najnowsze programy automatycznej skrzyni biegów i silnika
-stożkowy filtr powietrza
-środek w LED (ciepły biały - lampki w podsufitce + nogi + bagażnik)
-spryskiwacze lamp przednich
-inne radio(gdyż Symphony nie gra, tak jak bym chciał)
-tona uchwytów na telefony, tablety nawigacje i inne
-zasilanie 5v z USB w podłokietniku, które będzie również na dniach pełniło role zasilania rejestratora.
-oraz rzecz podstawowa CBRadio: Uniden 520 + Lemm AT 106
-wgniecenie na drzwiach kierowcy zrobione przez innego kierowce, który chyba nas nie lubi
Na poniższych zdjęciach, zobaczycie go na zimówkach, gdyż dopiero teraz znalazłem chwile nocy na ogarnięcie sesji. Oczywiście, do kompletu są letnie '17, ale zdjęcia na nich będą, dopiero jak zrobi się "letnio"
Proszę o komentowanie, pozytywne jak i krytyczne
Przepraszam, że autko nie idealnie czyste, ale akurat padał deszcz
Dodatkowo doszedł nowy letni komplet. Felgi 17'', które fakt, że trzeba było zregenerować, ale efekt wg mnie warty poświęconej pracy. Opony to Barum Bravuris 3HM 205/50/17
Ostatnio zmieniony przez spidi23 Sro Paź 14, 2015 21:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 03:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do stozka. To nie wiem czy tak było u mnie, nie wiem czy, to zależy od stozka, jego budowy, wielkości i tak dalej. Ale u mnie nie bardzo w automacie bbyło słychać. Ponieważ najlepiej brzmi w zakresie 3-4.5 tyś. obrotów, a automat w trakcie użycia pedału w podłogę, wrzuca jak najniższy bieg i jak pewnie zauważyłeś obroty które podaje wyżej są pod obciążeniem prawie nie dostępne
[ Dodano: Sro Lut 12, 2014 04:48 ]
Wahacze wymieniłeś tak szybko?? Nie powiem, ja też wymieniałem, tylko mam 3 razy tyle przebiegu. Vis w sumie też nie rozumie. Może ssą aż tak wadliwe. A pompa, to chyba z powodu nie używania
Bardzo interesuje mnie jak wyglądają przednie szyby z nutką czerni i bardzo chętnie sprawdzilbym się z twoim samochodem może za tydzień w niedziele zrobimy w Rz spota?? Albo w tą niedziele??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Hmmm... Stożek u mnie, akurat był z konieczności, ze względu na instalacje gazową. Póki co i tak idzie do przebudowania, gdyż caly czas ssie ciepłe powietrze.
Jeśli o dźwięk chodzi, ja akurat go słyszę
Na wahaczach najpierw padły tuleje przy bodajże 60000km, 5 tysięcy później - wewnętrzne sworznie.
VISY też coś koło 55-60tkm padły, potem był przestój, 80000 - czujnik położenia wałka, no i 92000 pompa, ponoć tak jej się podobało
rafalmis1, jeśli chodzi o spot, teraz już z mojej strony odpada, w sobotę wyjeżdżam z Polski, ale początkiem marca będę z powrotem, więc jakbyście coś organizowali, to poczekajcie parę dni na mnie
Jeśli chodzi o przyciemnienie przodu, mnie więcej jego stopień widać na tym zdjęciu, porównując tło z widokiem przez szybę:
Generalnie jak w słoneczny dzień jak patrzysz pod kątem, wszystkie wydają się takie same, co bardzo fajnie wygląda, gdy patrzysz prostopadle, wtedy już widać różnice.
Generalnie Roverek pięknie się prezentuje Czarne szyby to jest to co do tego samochodu i takiego koloru naprawdę pasuje Zdjęcia wyglądają profesjonalnie
W lampach są najnormalniejsze postojówki led, tylko taka barwa wychodzi po zrobieniu zdjęcia w HDR.
Od 4 lat w każdym aucie mam wyciemnione i jeszcze ani razu nie darłem - za zachodnią granicą nie ma się co obawiać, bo nikt problemu nie zrobi i w zasadzie zrobić nie może, oczywiście nie mówimy tu o Słowacji, gdzie problem jest ze wszystkim... W Polsce jako tako nikt się nie czepia...
Jest tylko jedna prosta zasada: na światłach nie stawać szybę w szybę z radiowozem, nie powiem czasem się zdarza, ale dla świętego spokoju wole sobie zmienić pas i jest
spidi23, rafalmis1 miał zapewne na myśli żarówki w światłach mijania
Mnie też ciekawią Podświetlenie nóg świetny efekt choć ja jestem zwolennikiem białego zimnego
spidi23, No tak, bo cały czas sobie przyswoić nie mogę, że zwykłe lampy miały postojówki w kloszu mijania ja znowu uważam, że zimny jest bardziej jest "wyrazisty" dla R
MatiNitro, właśnie, masz lampy, o których marzę
Choć cały czas poluje na okazyjne ksenony, a jak nie znajdę, to chociaż soczewki, dlatego m.in. wylądowały u mnie spryski lamp
Odcień akurat kwestia gustu, pierwszy raz w życiu założyłem do auta biały ciepły i nie żałuję
[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 03:11 ]
Chłopaki, doszło trochę zmian
Jako że, nie mogę mieć ksenonów, bo za drogie, to sobie wkłady na czarno wymalowałem
Przydymione tylne i przednie kierunki, czarny grill i pare innych pierdół, typu emblematy na dekielki.
Zakodowane przydymione długie, jako dzienne.
Z mechaniki świece, rozrząd, wszelkie płyny, nowe tarcze przód(MikodaGT) + tył (Textar) + klocki.
Teraz jeszcze pełna polerka i będzie cacy
Zmiany na plus czy minus wg Was?
Ostatnio zmieniony przez spidi23 Pią Maj 30, 2014 11:26, w całości zmieniany 1 raz
Chcesz soczewki to wyślij swoje lampy do tmc-mc.pl i zrobią albo do hidretrofit.pl (tych drugich znam tylko z forów innej marki). tmc-mc.pl przerabiało mi xenony z anglika na euro i polerowało, robota the best i do tego w jeden dzień gotowe. Nie jestem pewien czy jak by z nimi zagadać czy nie wstawili by soczewek od oryginalnych xenonów i wtedy dokupić zestaw HID z oprawkami jak fabryczne xenony i palniki tez jak fabryczne jedynie trzeba by opracować jakiś profi montaż przetwornic.
[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 10:06 ]
Moje xenony z przeróbką wyszły mnie 1200pln tu masz http://allegro.pl/xenony-...4267769908.html za tyle samo i ponoć europa czyli bez przeróbek cena jest moim zdaniem zaje.... khym.... khym....
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Oczywiście ze byłbym ostrożny z ta firma ale jak klikniesz normalnie na allegro to zawsze mozesz oddać jako towar niezgodny z umową
MG TF 160 srebrny pocisk
Jakoś nie mogę dopatrzyć gdzie ma to na pisane, że z Anglii są, za to widzę dużymi literami EUROPEJSKIE więc powinny być jak trzeba.
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, o TMC, slyszalem i znam te linki, ale dziękuję Robilem taki myk w innym aucie. Tu się jeszcze zastanawiam, ale narazie zostanie jak jest, bo za dużo kasy włożyłem ostatnio w to auto
Jeśli rafalmis1, dobrze mi to kiedyś tłumaczyłeś, to te xenony od RS są europejskie, jest tam napis xenon technology.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum