Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam mam pytanie , ponieważ czeka mnie wymiana sprzęgła w mgf czy takie sie nadaje ? http://allegro.pl/srl-spr...3884429138.html , jest to dość okazyjna cena jak za komplet nowego sprzegła do tego auta bo LUK kosztuje ok 500zł. Czy wymiana wymaga demontażu jakis dodatkowych elementów czy jak w zwykłym aucie wystarczy pozbyć sie skrzyni itp?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 17:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Według mnie niema co na oszczędzać na sprzęgle. za 500 z hakiem kupisz LUK wiadomo że dobre sprzęgło i przynajmniej nie będziesz wymieniał znowu za 15.000km.
a roboty od pioruna, wlacznie ze spuszczeniem plynu z hydragazow
ps: srl to nie pakowacze, to tanie chińskie sprzegla robione dla polcaru, ale nawet sensownej jakości ( zakladalem zarówno do skrzyni pg1 jak i do r65 )
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
wymieniłem ostatnio sprzęglo na nowe LUK-a, rewelacja więc warto, a co do spuszczania płynu to nie prawda, największym problemem jest odkręcenie łapy silnika bo musisz jakimś podnośnikiem przytrzymać bo nie spadł silnik na dół. Wymieniałem sprzęgło 11h więc życzę powodzenia
wyjmujesz od góry wszystko od filtra powietrza, odkręcasz łape silnika razem z tym całym metalem na którym leży łapa, przy okazji możesz wyrzucić puszke rezonansowa bo i tak musisz ją wyciągnąc, oczywiście na początku odkręcasz pół osie i je wyciągasz, odpinasz linki i inne bzdury takie jak wysprzęglik, rozruszki wszystko musi byc tak wyjete by skrzynia od dolu i od gory byla bez niczego zebys spokojnie mogł ja widziec na okolo, wtedy odkrecasz skrzynie i przesuwasz ją w szczeline pomiedzy sankami a nadkolem, odkrecasz docisk i go wyciagasz razem ze sprzegłem wtedy po wielu próbach skrzynia wyjdzie bo mi tak wyszla i pamietaj zeby wykrecic ze skrzyni impulsator bo ja go niechcacy połamałem gdy wyciagalem skrzynie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum