Wydaje mi sie ze uderzyłeś gdzieś o coś twardego i mogło zrobić dziurke, lub naruszyć uszczelke między dwoma elementami. To skrzynia? Mnie też ciekło, ale przesmarowałem silikonem i po problemie.
Tak, to połączenie między skrzynią a miską. Fakt że jest to nisko położony punkt, ale taką dziurkę od uderzenia? Ona jest głęboka. Chyba mi cieknie z kilku miejsc. Ciekawe czy przejście na mineralny olej by coś pomogło? Oczywiście tę dziurę jakimś klejem bym załatał.
To mi trochę wygląda na otwór fabryczny. Zauważyłem że kapie mi z kilku miejsc (m.in. z tej dziury) tylko przy ciepłym silniku. Jak samochód stoi kilka dni to jest suchutko. Jak się przejadę kawałek to pokapie do póki silnik nie ostygnie. Czy przejście na olej mineralny mogłoby pomóc, czy nie koniecznie?
Okazało się że największy wyciek jest z takiej aluminiowej karbowanej rurki która wpięta jest w turbinę. Rurka wygląda że nie jest dziurawa, ale cieknie. Trzeba to jakoś uszczelnić. Ale jak? A może wymienić cały ten aluminiowy element?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum