Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Mój problem zaczął się w okresie od listopada odkąd wymieniłem opony na zimowe i samochód zachowywał się tak jakby były nie wyważone. Do wulkanizatora jeździłem kilkakrotnie, ale to nie była wina wyważenia.
Jeśli chodzi o markę opon to była to Dębica.
Miał ktoś taki problem?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli masz wibracje kierownicy??
Może opony są kierunkowe i został źle założone??
Może wina jest półoś. Jest na niej guma, po to, aby wyrazić półoś. Może coś było robione i ktoś ją przesunął. Może ogólnie cala półoś trzeba wymienić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 22:36
gorion103, ja miałem tak samo. Winna była opona, zrobiła się jajowata, nie wiem czy ze starości czy złego przechowywania. Wulkanizator od razu mi to powiedział bo miałem bicie na kierownicy. Teraz musze dwie zimówki kupić niestety
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Kwi 23, 2014 05:40
Czasem pomaga zmiana wulkanizatora. Pewnie ciężko w to uwierzyć, ale miałem podobny problem z zimówkami- opony i felgi OK, a drgania na kierownicy pojawiały się po przekroczeniu 120/godz. Trzy razy wyważane, a czwarty raz pojechałem do poleconego warsztatu i wszystkie ciężarki wylądowały w zupełnie innych miejscach, no i spokój!
Czasem pomaga zmiana wulkanizatora. Pewnie ciężko w to uwierzyć, ale miałem podobny problem z zimówkami- opony i felgi OK, a drgania na kierownicy pojawiały się po przekroczeniu 120/godz. Trzy razy wyważane, a czwarty raz pojechałem do poleconego warsztatu i wszystkie ciężarki wylądowały w zupełnie innych miejscach, no i spokój!
Potwierdzam powyższe. Miałem dokładnie to samo. Już półosi miałem szukac, a to była wina złego wyważenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum