Wysłany: Sob Kwi 26, 2014 23:00 [Rover 45] Jaki silnik dla spokojnego kierowcy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2001
Dzień dobry
Za kilka miesięcy mam zamiar stać się szczęśliwym posiadaczem przecudnego Rovera 45 (najlepiej niebieski lub czerwony ahah).
Zastanawia mnie silnik. Wybór rowerków w niskiej cenie jest dość mizerny. Zastanawiam się więc, czy silnik 1.4 na maszynę o takiej wielkości to jednak nie za mało. Jestem raczej spokojnym kierowcom (początkującym) i nie zamierzam tym szarżować. Bardziej chodzi mi o zapas mocy przy wyprzedzaniu itp.
Czy silnik 1.4 będzie dostatecznie mocny, jeśli nie zamierzam ostro prowadzić? Czy 1.6 to minimum, żeby czuć się komfortowo na drodze? Pozdrawiam
Interesuje mnie rover 45, 1999-2002, silnik 1.4-1.6 benzyna (boję się dizla przy naprawie).
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 26, 2014 23:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj kolego , co do Twojego pytania,to mogę Ci spokojnie polecić pojemnsc 1.8 jezdze takim od 2 lat i jest dobry, nie ma problemow z wyprzedzaniem. Niestety taki samochod musi cos napedzac , 1.4 moze byc troche przy slaby , proponuje 1.6, lub taki jak ja 1.8 , roznica spalania jest niewielka . Takze i tak polecam Ci silnik 1.8
_________________ Niemiecka precyzja, angielski temperament :)only the rover
witam kolegę
powiem Ci tak 1.4 na tak ciężką budę będzie za słaby. znaczy do jazdy po mieście się nada ale do wyprzedzania bardzo mizernie. testowałem 1.4 przed kupnem i szczerze odradzam. szukaj raczej 1.8 (sam takiego mam).
Pozdro
mam 1,4 16V 103KM w liftbacku i nie narzekam. Mocy starcza, przy wyprzedzaniu również. Jak 2 lata temu przesiadałem się z lanosa 1,4 75KM, to różnica była niesamowita.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum