Wysłany: Pią Maj 09, 2014 15:54 [Rover 45] A może jednak diesel?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Dzień dobry
Mało tych Roverków niskiej cenie na rynku więc zacząłem rozważać diesel.
Jako, że chcę kupić auto z roku ok. 2000 to nie można uznać silnika z tamtych lat za supernowoczesny
1. czy te silniki robi Honda?
2. czy są głośne? Dużo głośniejsze od benzynowego?
3. czy spalanie jest ok (2L)
4. czy ewentualna naprawa jest droga
5. czy mają jakąś 'fabryczną' wadę tak jak HGF ?
Dziękuję pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 15:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Diesiel w 45 jest produkcji Roverkowej-seria L
HGF to przypadłość benzynowych K serii.
Dla mnie osobiscie im starszy konstrukcyjnie silnik to lepiej, bo tanszy w naprawach prez brak 2 masy itp ustrojstwa
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Hmmm.. doskonale wie, czym jeździ, opowiedział mi bardzo dużo o tym aucie i o innych rowerach.Pomylił się, czy ... chciał coś zatuszować... kurde no haha... auto ma być w ogóle cud, wszystko OK, zero rdzy, sprzęgło, akumulator, silnik ideał pomimo ponad 200 tys. przebiegu... za pięknie ale może jest tak pięknie, może dbał i nie ma przedmuchów ani innych jaj. Mówi, że olej czarny, bo "w dieslu szybko się robi czarny". Prawdę mówi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum