Wysłany: Pon Maj 12, 2014 17:38 [mg mgf] prośba o ocenę oferty
Kolejny miesiąc poszukuję auta. Nie mogę się zdecydować czy ZR czy MGF więc pewnie decyzja podyktowana będzie rynkiem, ponieważ zależy mi bardzo na VVC.
- Maska nie jest prosta, ale te auta są tak spasowane że to może nie być echo jakiejś katastrofy,
- Nie widać obrotomierze więc w sumie nie wiadomo czy to VVC (poproś o VIN)
- Nie ma zdjęć z boku więc nie bardzo widać czy auto nie leży na glebie, ale z tego co na zdjęciach jest pokazane, można wnioskować że jest raczej ok.
- Lakier/felgi/środek prezentują się ładnie,
- Gałka od biegów jest nie oryginalna,
- Uszczelki (te które widać) wyglądają ok,
- Przebieg prawdopodobny,
- Dach w kiepskim stanie zapewne oznacza dach do wymiany, to Cię będzie kosztować min. 1000zł za dobry dach, z 1500 jeżeli chciałbyś szyć nowy.
- Klima to rzadkość w MGF,
- Masz "w zestawie" Hadrtop, cena takiego to koło 1500-2000zł i przydaje się zimną, hardtop możesz założyć na złożony softop więc nawet jak dach miękki jest w opłakanym stanie to z Hardtopem spokojnie dojedziesz do domu i nie zalejesz auta póki nie kupisz porządnego miękkiego dachu.
Ja bym na Twoim miejscu jechał obejrzeć auto, przed zakupem koniecznie sprawdził geometrię i obejrzał z mechanikiem (chyba że się sam znasz) od spodu sprawdzając całe zawieszenie i czy są jakieś wycieki ewentualnie rdza. Dodatkowo zmierz jak wysoko auto stoi. Jeżeli wszystko jest ok, albo w miarę ok i nie wymaga natychmiastowego wpompowanie 3k zł w auto to 7.2k zł za MGF VVC z Hardtopem i klimą jest uczciwą ceną. Mi osobiście nie podoba się ta czerwień w środku, ale to kwestia gustu pewnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum