Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Mam pytanie odnośnie "wywleczenia" na światło dzienne pompy
Poszły mi oringi od (zaworu dawki paliwa) chyba tak to się nazywa (zaznaczyłem na fotce) i za cholere nie mogę ruszyć tych śrub-torx
Moje pytanie brzmi ... czy tylko muszę zablokować pompę śrubą zaznaczoną na foto czy muszę blokować dodatkowo inne elementy ?
Chodzi mi od demontaż wymianę ww. oringów i montaż bez naruszenia ustawień itp.
Fotkę zassałem z tematu Jugol-a mam nadzieję że nie nadał praw autorskich
Z góry dziękuję za informację.
Edit: jeszcze pytanko to kolegi szoso czytałem że wymieniałeś te oringi,czy dobrałeś je bez problemu w jakimś sklepie motoryzacyjnym ?
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 14:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Edit: jeszcze pytanko to kolegi szoso czytałem że wymieniałeś te oringi,czy dobrałeś je bez problemu w jakimś sklepie motoryzacyjnym ?
Bez problemu dobrałem w sklepie z oringami i łożyskami, wziąłem grubsze niż powinny być, tymi oryginalnymi co są w zestawach naprawczych nie mogłem uszczelnić.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 15:49
szoso napisał/a:
Bez problemu dobrałem w sklepie z oringami i łożyskami, wziąłem grubsze niż powinny być, tymi oryginalnymi co są w zestawach naprawczych nie mogłem uszczelnić.
Ok dzięki a powiedz mi jeszcze jakim cudem wykręciłeś te dwie śruby
Dostęp kiepski co prawda ale ja prawie klucz ukręciłem a śruby ani drgną
Bez demontażu pompy u mnie się nie obejdzie
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Ok dzięki a powiedz mi jeszcze jakim cudem wykręciłeś te dwie śruby
Pompa była wyjmowana przez mechanika, któremu zleciłem uszczelnienie całej pompy, ale niestety jak już pewnie czytałeś, musiałem po nim poprawiać sam bo leciało tym zaworem.
Śruby dowalił mocno, ale dobra nasadka torx na grzechotkę i poszło, uwaga można zjechać śruby
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum