Hey,bedzie ktos dzis?potrzebuje malej porady....wczoraj jadac ulica przy zmianie biegow i dodawaniu gazu szarpalo kierownica....zobaczylem ze lewe kolo doslownie lata tak jakby cala zwrotnica byla ...przy przyszpieszaniu odchyla je do tylu
zdjolem kolo i okazuje sie ze wywalilo gume z tej tulei ktora jest przy grodzi kabiny,chcesz powiedziec ze komus(Tobie)urwalo sie kolo w trakcie jazdy??
okazuje sie ze wywalilo gume z tej tulei ktora jest przy grodzi kabiny
Standard. Zakup sobie wkład albo całą tuleję i dokulaj się do jakiegoś warsztatu. Wymienią Ci to w 1h i będziesz mógł jeździć dalej. Moja rada, przejrzyj zawieszenie dokładnie i wymień wszystko co wymaga wymiany. Nie jeździj do ostatniej chwili bo możesz już więcej tutaj nie napisać
Tak. "urwało" mi się koło przy 56km/h, a kilka minut wcześniej było ponad 3x szybciej
Pękł sworzeń wahacza - chińskiego. Nie do znalezienia na przeglądach...
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Za tydzien postaram sie sam wpasc bo nie mialem jeszcze okazji wiec bedzie to pierwszy raz
W tym tygodniu (w koncu po roku od kupna auta) rozczelnil mi sie tlumik koncowy oryginalny (chyba oryginalny:P). Od kupna juz ten tlumik byl pordzewialy i tylko jedna warstwa metalu trzymala calosc ale jeszce nie jest tak bardzo zle - mam tylko fajny sportowo basowy pomruk ktory dam wam posłuchac zamowielem juz tlumik uzywany jakis sportowy ale sprawny za 50zl+20zl przesylka ale poki jeszcze nie ma bolącej głowy podczaz jazdy to nie będe zmienial bo dzwiek mi sie podoba teraz auta
jak chcecie obczaic tlumik owalny ktory poooozniej zamontuje to:
http://allegro.pl/tlumik-...4316753419.html
Wymiary:
długość całkowita 50cm
długość puszki 38cm
długość końcówki 12cm
szerokość 22cm
wysokość 11cm
średnica końcówki 8cm
-----------------------------------------------------
Dodam że obecny tłumik ma takie wymiary:
długość puszki 43cm
szerokość 18-15cm (ksztalt ala ze z jednej strony wyzszy a z drugiej nizszy w wysokosci puchy, bo tak miesci sie w szczelinie dla tlumika)
wysokość 15cm
Końcówka długość 28
Końcówka średnica 5cm
Tak wiec nowa pucha jest lekko mniejsza i bardziej przelotowa wiec sam jestem ciekaw jaki będzie oddzwiek bo to niby tłumik sportowy Sportex a obecny tlumik seryjny jest bardzo wyciszony - z doswiadczenia wiem bo jak wydech byl sprawny to auto cichutnie bylo - az za cichutnie w v6'ce jednak fajniejsze wrazenia jak slychac jak sie rozpędzam i silnik dostaje obrotów
Obecnie jestem bezrobotny wiec nie bede rzucal duzo kasy na tlumik (ostatnio i tak podreperowalem ladnie hamulce za 1000zl gdzies w sumie (wiec one są 200% eleganckie) ale chamuje dzieki temu jak ta lala , jesli mozna okazyjnie kupic uzywany sprawny (tłumik) Do mechanika z nim i pospawa
Zastanawiam sie tylko nad moją obecna koncówką która jest chyba z dyfuzorem ale jej srednica to na początku 5cm wiec pytanie do was ze czy kombinowac z tą koncówka czy zostawic tą ktora jest w nowym tłumiku o srednicy 8cm?
Troche kombinowania bedzie z nowym tlumikiem ale dla warsztatu na Ochocie specjalizujacym sie w wydechach, gdzie ostatnio w 20min pospawali mi pęknieta a rure to nie bedzie problem ale do nich pojade gdy buczenie będzie za bardzo męczące dla ucha w czasie jazdy a narazie daje to wiecej frajny :D:D:D
JA bym uzywanego wydechu nei wsadzal, bo nigdy nie wiesz ile polatasz, a pieniadze w jezdzenie, wymiany i kolejne latanie wpakujesz, ja za 430 wymienilem cala rure i ostatni tlumik, z diesla pasuje do nas, tylko koncowke musisz dolozyc sobie
Narazie latam bez srodkowego tlumika, jest rezonans lekki, ale idzie wytrzymac. Niestety nie zajade na najblizszy spot to nie posluchasz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum