Wysłany: Pią Cze 20, 2014 00:15 [620di] Podłączenie przewodów od termostatu i pierwszego wtr
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Dzisiaj posiedziałem przy wiązce od pompy wtryskowej, ale w tej samej wiązce idą przewody od innych rzeczy a, że mam miałem tam totalny bałagan i sztukowania to nie jestem tera pewien czy dobrze podłączyłem dwa przewody.
Pierwszy to wtyczka która idzie na termostat (tak mi się wydaje, że to termostat bo to część do której podłączony jest wąż chłodnicy. Być może zamieniłem kabelki jeden z drugim czy czymś to grozi ?
No i drugi przewód to ten idący do pierwszego wtrysku, też jest sztukowany ale zanim się zorientowałem już go miałem w częściach i teraz tak: zrobiłem dwa testy czyli podłączyłem jak leci a później zamieniłem, w obu przypadkach auto jeździło ale w jednej kombinacji silnik wydawał mi się bardziej żywy i lepiej wkręcał się na obroty. Przynajmniej tak mi się wydaję o na tej kombinacji zostawiłem jednak to samo pytanie do Was czy zamiana tych przewodów w ogóle może coś zmienić ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 20, 2014 00:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do termostatu nie idą żadne przewody. Pewnie chodzi Ci o któryś czujnik temperatury. A co do przewodów od wtrysku to Ci nie powiem jak ma być.
To chociaż powiedz czy ich zamiana może coś zmienić bo wszystko wydaje się ok przejechałem 130 km i temp. idealnie na połowie przynajmniej tak pokazywał wskaźnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum