Dziękuje wszystkim za odpowiedź!
Panowie z tym, że nie szukam wersji w full wypasie, bo nie potrzebuje navi czy elektrycznych foteli. Wiadomo, że tempomat i asr by się przydało, jednak jeżeli nie będzie to nic się nie stanie. Powiedzcie mi jeszcze, zna ktoś może historię auta z mojego pierwszego posta? Nie ukrywam, że najbardziej wpadł mi w oko, jednak na forum wyczytałem parę niepokojących rzeczy o tym aucie. Po 1 właściciel wymieniał uszczelkę pod głowicą oraz robił planowanie głowic, a po 2 nosił się z zamiarem remontu silnika, co zaskoczyło mnie przy takim (podobno) przebiegu, po 3 jeszcze tydzień temu autko było za 13900, a teraz 11600, a po 4 o żadnej z w/w usterek nie wspomina na allegro. Proszę Was o pomoc.
bula3546, weź zatem auto do porządnego mechanika, który oceni stan silnika - mój zaufany mechanik wystarczy, że posłucha przez kilka minut silnika, spawdzi organoleptycznie i wie w jakim jest stanie - ktoś powie, że to śmieszne, ale tak jest i to nie tylko moja opinia
robiona uszczelka, a raczej dobrze zrobiona to nie tragedia, natomiast silnik do remontu to duże koszty - pytanie dlaczego ten remont, co się dzieje takiego
sprzedający pisze o aucie w samych superlatywach, jak to sprzedający, ale niestety żadne auto nie jest idealne i dobrze, że dowiedziałeś się o tych mankamentach
widać, że auto jest zadbane, ale bez porządnego sprawdzenia silnika nawet nie myśl o jego zakupie
co do wyposażenia to powiem Ci, że mój jest całkiem nieźle doposażony przez poprzedniego właściciela, a i tak jeszcze parę udogodnień wpadnie bo najzwyczajniej w świecie ułatwiają i uprzyjemniają korzystanie z samochodu
cena spada bo zarówno Rki, jak i MGki nie są specjalnie popularnymi autami i zdarza się, że sprzedający musi długo czekać, więc ją obniża
Dzięki z szybką odpowiedź. Mam zamiar wybrać się do Katowic go obejrzeć, jednak wiadomo jak jest z robotą i na razie czas nie pozwala, więc myślałem, że ktoś kojarzy użytkownika gandi84 i jego auto z jakichś spotów, czy zlotów. Zakochałem się w Roverach od pierwszego wejrzenia i nie chciałbym się zrazić kupując jakiegoś bubla. Dużym plusem jest to, że właściciel też wygląda na fana marki, więc auto na pewno będzie zadbane. Co do rzeczy uprzyjemniających jazdę i tak mam zamiar porobić parę rzeczy, ale tylko dlatego, że lubię się z czymś takim pobawić. Martwi mnie jednak ten remont silnika, ech. No może ktoś inny jeszcze coś będzie wiedział. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum