Kurde, z jednej strony wygląda na to, że gość lubi ciekawe samochody i powodem zmiany jest ewidentnie brak mocy, a nie jakaś ukryta usterka.
Z drugiej strony pisanie o V8 i zamiłowanie do mocy, może świadczyć o totalnym braku wiedzy motoryzacyjnej i jeżdżeniem mocnym samochodem na granicy jego możliwości do momentu aż zacznie się psuć - zamiast naprawiać, rodzice dadzą kasę na coś mocniejszego Honda w tle wcale nie świadczy najlepiej o właścicielu Jeśli to v-tec to raczej do szybkiej i agresywnej jazdy, z żyłowaniem silnika do 7 tysięcy
(sam mam prawie taką hondę, bo rovera 200-tkę z dość mocnym silnikiem, a mam trochę "dziadkowaty" styl jazdy - ot, lubię mieć więcej mocy do sprawnego wyprzedzania)
Mam nadzieję ,że to pierwsza opcja i trafiłeś na laika, który lubi szybko jeździć, a jak tylko zaczyna się coś psuć, to odstawia do dobrego mechanika, bo lubi własne auto i chce zadbać o nie jak najlepiej.
To sie zastanówcie czy chcecie go oglądać no chyba że macie blisko.
Sprzedający wysłał mi więcej fotek i wygląda samochód przyzwoicie, ALE pytając o blache powiedział mi że poprzedni właściciel malował go SAM z zielonego na czarny i jest w niektórych miejscach kilka niedociągnięć i odpuściłem bo mam sporo km.
Ja też mam w kilku miejscach (pod uszczelkami, przy zawiasach, progach) tak jakby zielony podkład zamiast czarnego lakieru. I jestem pewien, że to tak wyszło fabrycznie bo w kilku oglądanych przez mnie MG było to samo, więc mało prawdopodobne, że właściciel sam to pomalował. Masz nr VIN tego auta?
VIN'u nie brałem bo niejestem zdecydowany jeszcze i mam daleko ale jeśli autor tematu jest zainteresowany niech zadzwoni.
Facet jest konkretny i da się dogadać więc VIN to nie będzie problem.
vin RTBLNR5D640784
vin_sequence 640784
off_assembly_date Wednesday, 16th June 2004 @ 00:04:27
model ZS
variant TD + (115)
num_doors 4
paint_code PBT
brochure_model_desc 4 Door 2.0 TCIE M1
sales_model_derivative_desc MG ZS + 2.0 115ps TD Saloon
sequence_number 1
spec_code M18A
home_export EXPORT
cicode M2194
country FRANCE
exterior_paint Pearl Black
interior_trim Axis/Leather (Grey/Black)
engine LSER 2000 Diesel
trimlevel Class 6.1 (M1)
bodytype 4DR
manual_auto M
hand_of_drive LHD
model_year MY 2004
sold_date Unknown
General Information
This vehicle was the 22,037th ZS to run off the production line, out of 27,514
This vehicle was the 132nd ZS TD + (115) to be made out of 1,021
This vehicle was the 577th ZS in Pearl Black (code: PBT) to be made out of 1,731 Pearl Black ZSs
Also born on this day...
Co do egzemplaża - napisz do kolesia o szczegółowe zdjęcia. Podesle Ci linka do zdjęć w dużej rozdzielczości, dosyć szczegółowych. Niestety widać na nich, że gościowi nawet nie chciało się umyć go z zewnątrz ani nawet poodkurzać wnętrza.
Tak czy tak nawet najlepsze zdjęcia nie zastąpią jazdy próbnej i naocznego obejrzenia.
Jedno co pamiętam ze zdjęć, to naklejka na słupku B koło drzwi kierowcy - u mnie (ZS 2005 rok) jest opis MG ZS a u kolesia pisze coś o ROVERze....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum