Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Sie 01, 2014 15:42
U mnie najlepszy i szanowany zakład lakierniczy w mieście za pomalowanie w cabrio drzwi, błotnika tył, 2 zderzaków i lusterek chciał 600zł, właściciel niby znajomy. myśle ze te 800 to przegięcie.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 01, 2014 15:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
500 tusków za pomalowanie ?!!! elementu????, czy za pełną wymianę elementu i pomalowanie ? .
Bo u mnie za rekonstrukcję ubytku ,zabezpieczenie i lakierowanie 250-300 tusków za element
okolice Zakopconego
Ostatnio zmieniony przez alpacino Pią Sie 01, 2014 22:33, w całości zmieniany 2 razy
U mnie za wspawanie progu wolają 100 za strone + element do wspawania za ile sie uda nabyc. I malowanie max do 200. Lepiej udać sie na wioski a nie w wielkim mieście
alpacino, tyle kosztuje, potwierdzam. Lakiernicy niestety koszą na potęgę, a robią różnie, jedni malują ładnie, inni średnio bez szału, a inni słabo.
No dobrze ...,ale jak ktoś ma czarne progi ,to wystarczy porządnie zrobić ubytki ,zabezpieczyć podkładem ,a resztę to sobie sam pomalujesz sprayem czarnym,lub pistoletem , wiadomo ,ze gorzej ,gdy dół jest w kolorze nadwozia!
Jednakże kupowałem w mieszalni lakierów lakier w sprayu (taki ,jaki potrzebuję ,w\g fabrycznego kodu i koszt 300ml to...60pln,do tego podkład akryl i lakier bezbarwny to dodatkowo ok 60 pln (to wszystko kupiłem tak na wszelki wypadek np: drobnych otarć,zderzak , itp...)
to się załamiecie, ja za wymianę progów musiałem zapłacić 1000pln/szt
........1000 ,za stronę ?
[ Dodano: Pią Sie 01, 2014 23:55 ]
AdaskoC napisał/a:
U mnie najlepszy i szanowany zakład lakierniczy w mieście za pomalowanie w cabrio drzwi, błotnika tył, 2 zderzaków i lusterek chciał 600zł, właściciel niby znajomy. myśle ze te 800 to przegięcie.
600 za tyle elementów ?, ...to znaczy ,ze chciał to zrobić za pół darmo...
[ Dodano: Pią Sie 01, 2014 23:58 ]
pelson91 napisał/a:
to się załamiecie, ja za wymianę progów musiałem zapłacić 1000pln/szt
Jeszcze takie pytanie ,wymieniałeś kompletnie CAŁE ,progi ?( na całej długości ), to by trochę tłumaczyło !
Jeszcze takie pytanie ,wymieniałeś kompletnie CAŁE ,progi ?( na całej długości ), to by trochę tłumaczyło !
tak, całe, od przedniej krawędzi do tylnej, przespawane całe poszycie, wnętrze wyczyszczone i zabezpieczone, po wspawaniu nowego (robionego na zamówienie) progu, malowanie itd
tak, całe, od przedniej krawędzi do tylnej, przespawane całe poszycie, wnętrze wyczyszczone i zabezpieczone, po wspawaniu nowego (robionego na zamówienie) progu, malowanie itd
NOOO!!!,to wszystko tłumaczy !
Cena konkretna,ale też ,mam nadzieję ,wystarczy na DŁUUUGIE! lata
alpacino, 2 lub 3 miesiące po tej operacji z poziomu pod podnośnikiem zauważyłem już rudy nalot... niedługo zrobię inspekcję i w razie czego reklamację
alpacino, 2 lub 3 miesiące po tej operacji z poziomu pod podnośnikiem zauważyłem już rudy nalot... niedługo zrobię inspekcję i w razie czego reklamację
W takim razie nowy ,robiony na zamówienie element był prawdopodobnie ,żle zabezpieczony antykorozyjnie (brak ocynku )
Kolega wymieniał w swojej 18 letniej Hondzie Legend Coupe progi samodzielnie ( ma możliwości w garażu wielkim jak warsztat) na własnoręcznie wykonane z NIERDZEWKI!!! ( no ,ale u niego dogiąć "kwadratowe" progi to baja,do tego ma możliwość spawania nierdzewki (kajneru) )
Żartujemy ,że progi zostaną ,a po Hondzi zostaną światła...
alpacino, to jak koledze tak dobrze idzie doginanie elementów z nierdzewki to niech sobie całego Legenda w nierdzewce zrobi auto przeżyje właściciela
No wiesz...coś w tym jest,jednakże sypnęły mu się tylko progi ...wyczuwam ironię ...
Honda Legend to na prawdę dobre auto ,nie to co np: Kibelwagen Pastuch ( zresztą to całkiem inna klasa...)
Wiesz ,co to takiego GIĘTARKA ...gięcie metalowych elementów ,dowolnego materiału w linii prostej to żaden problem !( gorzej z łukami,tak jak w przypadku progów Roverka)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Sie 02, 2014 08:20
alpacino napisał/a:
600 za tyle elementów ?, ...to znaczy ,ze chciał to zrobić za pół darmo...
Za darmo Policzył za lakier, a ja miałem przygotować tylko do lakierowania i mu podstawić. Ja też lakieruje, ale nie mam aż takich idealnych warunków jak oni, nie mam komory itp. Lakieruje we własnym zakresie dla siebie i dobrych znajomych. I polakierowałem cabrio samemu, za koszt poniżej 100zł i moja robocizna To było zbyt mało warte auto by do lakiernika oddawać.
A powiedzcie mi proszę jak mam rdzę na progach z tyłu auta to majstry będą malować cały próg czy tylko tam co załatają pewnie glupie pytanie ale tak to jest jak się nie ma pojęcia
Znalazłem inny zakład gdzie mi zrobią te progi i błotnik za 600 zł. Jak się okazało to progi nie sa tylko pokryte rdzą z wierzchu ale dziury sa w nim niestety i trzeba wspawywać. Więc cena wydaje mi się bardzo ok. Aha i błotnik pomaluje mi cały a nie jak tamten chciał tylko do listwy tej chromowej.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lis 14, 2014 12:53
pelson91 napisał/a:
pelson91 I jak tam nowe progi się czują? Sprawdzałeś? Tych otworów na lewarek nie zabezpieczałeś jakoś szczególnie?
Ja za kilka dni oddaję do blacharza i też m.in. będą wstawiać tę zewnętrzną część progu z nowej blachy. Jak patrzyłem na allegro, to używek jak na lekarstwo, a już w dobrym stanie zdobyć to cud. Warsztat na ul.Korkowej(bo najbliżej mojego blacharz) wygina tylko do 2 mb blachy, a ja chcę wymienić cały. U Ciebie wykrępowali z całego kawałka?
Pzdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum