Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 133 Skąd: Gdańsk-Kowale
Wysłany: Wto Sie 12, 2014 19:08 [R600sdi] Dziurawe tylne błotniki.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Gdzie mogę kupić reperaturki błotników tylnych? Na allegro nigdzie nie ma i w sklepach też nie mogłem spotkać. Mam dziury w błotnikach a blacharz powiedział że nie ma co spawać tylko kupić reperaturki.
Pomóżcie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 12, 2014 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 10:55
Kolevo salon hondy kumaty serwisant i masz. Ja kupowałem niedawno w honda krezel krezel na jana pawla w krk i placilem po 117 szt i mialem w ten sam dzien
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Jeśli od Hondy to raczej V generacji, produkowane były od 93 do 98. Z tego co wiem to po 96 przeszły lifting, zmiany ja widzę z przodu swiatła grill błotniki. Nie wiem jak to wygląda z tyłu, czy były jakieś zmiany?
Koledzy którzy kupowali od Hondy reperaturki, może powiedzą z których wersji brali do 96 czy od 96?
Według archiwum pasują od HA CC7/CE7 z lat 93-98 koniecznie wersja europejska. Jest delikatna różnica w łączeniu blach ale zdolny blacharz sobie poradzi.
Ja robiłem w lipcu tylne nadkola oba w R600 i kupowałem te reperaturki http://allegro.pl/reperat...4499772370.html
One są właśnie chyba od hondy accord i mój blacharz troche przeróbek z nimi robił bo nie są dobrze dopasowane do tylnego zderzaka, są jakby za bardzo wygięte i ogólnie to są można powiedzieć jakieś samoróbki w dodatku drogie także u mnie to było spasowane jakoś i wygląda, ale nie polecam ich kupować bo jak się trafi niekumaty blacharz to może to wyglądać źle.
P.S możesz wejść w mój temat w Nasze auta i tam wrzucałem fotki po zrobieniu tych nadkoli jak to wygląda i z lewej strony zobaczysz jak zderzak wystaje dalej niż nadkole.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 133 Skąd: Gdańsk-Kowale
Wysłany: Nie Sie 24, 2014 07:42
No to tak trochę nie ciekawie to wyszło. Jakby ten błotnik był deko za duży. A nie było możliwości cofnięcia trochę zderzaka? Druga strona wydaje się lepiej spasowana.
No właśnie bo tak jest wyprofilowana reperaturka, że wchodzi za daleko aż za zderzak. Jakbym cofnął zderzak to znowu z tyłu by się zrobiła dziura dlatego mój blacharz ucinał ten zderzak z tej lewej strony gdzie wystawało i później profilował go na nowo, szpachla itp. Dużo zabawy z tym było, ale nie przewidzieliśmy tego, że tak to wyjdzie. Teraz już jest wszystko ładnie spasowane i nie ma śladu.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Wrz 11, 2014 11:14
Kolego Dreamowy czy możesz podać koszt całkowity naprawy materiał + robocizna i jakieś foto końcowe? Bo właśnie jestem na etapie konserwacji mojego R600 i jak zacząłem dłubać z tyłu przy błotniku to wyleciała dziura Tymczasowo robię reperaturki z włókna szklanego, docelowo czeka mnie wizyta u blacharza, ale muszę zgromadzić środki. Niby niewinnie to wyglądało a tu niespodzianka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum