Wysłany: Wto Sie 26, 2014 17:16 Proszę o opinie i radę;)
Znalazłem 4 sztuki powiedzmy w mojej okolicy Około 200km mam do każdego.
Nie znam się zupełnie na tych autach. Od zawsze kojarzyły się mi z luksusem i byciem milordem Teraz mam okazje kupić sobie takie auto. Chodzi mi o dostępność części do tych aut. Koszty tych części. I ogólnie jak się sprawują. Czy np jak ktoś urwie mi lusterko to nie będę miał kłopotu dorwać gdzieś używkę. Pozdrawiam i liczę na Was
Z dostępnością części problemu nie ma - jak przy każdym innym aucie. Dziś sklep zamawia w hurtowni, jutro możesz odebrać.
Bardziej obawiałbym się mechaników, bo niektórzy potrafią solidnie spaprać robotę gdy zabierają się za coś o czym nie mają pojęcia. Tzn robią na czuja, podczas gdy bazując na instrukcji przeciętny Janusz jest w stanie zrobić wszystko poprawnie Ale skoro już zacząłeś poszukiwania auta od forum, to jesteś na dobrej drodze. Na pewno ktoś z forum doradzi Ci sprawdzonego mechanika w Twojej okolicy.
Myślę, że wspierając się klubem, dużo łatwiej zadbać o auto, a zadbany Rover to frajda z jazdy i względna bezawaryjność
Z dostępnością części problemu nie ma - jak przy każdym innym aucie. Dziś sklep zamawia w hurtowni, jutro możesz odebrać.
Bardziej obawiałbym się mechaników, bo niektórzy potrafią solidnie spaprać robotę gdy zabierają się za coś o czym nie mają pojęcia. Tzn robią na czuja, podczas gdy bazując na instrukcji przeciętny Janusz jest w stanie zrobić wszystko poprawnie Ale skoro już zacząłeś poszukiwania auta od forum, to jesteś na dobrej drodze. Na pewno ktoś z forum doradzi Ci sprawdzonego mechanika w Twojej okolicy.
Myślę, że wspierając się klubem, dużo łatwiej zadbać o auto, a zadbany Rover to frajda z jazdy i względna bezawaryjność
Powiem szczerze że właśnie zacząłem akcje"kupno rover-ka" od zlokalizowania mechanika który ogarnia te auta. Wiec myślę że to mam z głowy. Oczywiście jakby ktoś z okolicy Słupska znał jakiegoś magika to przyjmę adres chętnie.
Wracając do tych 4 aut które widnieją wyżej to nr 4 jest od jakiegoś handlarza...Ma kilkanaście innych aut wystawionych na tablicy.
[ Dodano: Wto Sie 26, 2014 22:20 ]
Rozmawiałem z właścicielką auta nr 2 ze Szczecina. Auto ma przejechane na rozrządzie 45tyś. Jedynym miejscem gdzie jest rdza to nad szybą czołową. Tak jakby od spryskiwaczy Jutro mam dostać bardzo dokładne fotki wnętrza i całego auta.
Ktoś spojrzy sprawnym okiem na resztę aut? Warte wycieczki ?
Wersja podstawowa, bez fajerwerków
na + nowy rozrząd
brak zdjęcia silnika i przebieg podany nawet sensowny
nowy przegląd i OC, też świadczy, że użytkowany, a nie na handel...
Nr. 2
Bogatsza wersja... młodszy i w rzadszej budzie.
Brak informacji o jakiś naprawach
Jeżeli ma rdzę przy szybie, to nie jest taka prosta sprawa, żeby się jej pozbyć... nie wiadomo jak daleko sięga, trzeba wyjąc szybe
Nr 3
Już trochę wisi, cena niska, jak napisał, że samochód w stanie dobrym, to znaczy, że coś trzeba zrobić
wymiana sprzęgła na +
nr 4
handlarz,
na + całkiem realny przebieg i samochód długo w PL
na - tylne lampy od 400 (dzwon?)
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Sie 27, 2014 10:20
jak ma rdze nad szyba to byla wymianiana i ktos do bani wstawil, tak jak Vigosław napisał ciężko to potem usunąc, generalnie nawet do wyjecia szyby dojsc moze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum