Niestety sprzedawca dopiero wieczorem będzie mógł zrobić zdjęcia, a ja jutro się wybieram.
Na tych zdjęciach z ogłoszenia widać jedynie wgniotkę na tylnym lewym nadkolu
[ Dodano: Sob Wrz 20, 2014 14:58 ]
Samochód kupiony.
Blacharsko jest ok, silnik - poci się miska na zgrzewie (ponoć norma), zawieszenie raczej ok, do zrobienia hamulce z tyłu.
No i 'lekko' skręcony przebieg.
Mina sprzedającego jak mu w książce serwisowej z holandii pokazałem przebieg 279 tyś w 2011 roku (obecnie 230 tyś na liczniku) - bezcenny Realny przebieg to koło 350 tyś
Teraz najważniejszy test będzie trwał przez następne parę miesięcy
Ponoć nawet nie sprawdzał 'bo nie zna holenderskiego'. Chociaż rozszyfrowanie słowa 'kilometerstand' nie było zbyt trudne
W każdym razie silnik nie kopci, po wyjęciu bagnetu też nic się dziwnego nie wydobywało. Turbina nie świszczy, wycieków jako takich nie ma (tylko ten zgrzew miski się poci), także jestem dobrej myśli.
I dzięki za życzenia bezawaryjności Po mojej poprzedniej astrze G na pewno się przyda.
Samochodzik u mechanika i zobaczymy jutro co nawymyśla.
Na dzień dobry oleje+filtry, hamulce tył, łożyska mcphersona z przodu (przy skręcaniu kierownicy z 1 boku na 2 słychać przeskok) i może hamulce przód i tłumik (niby na gwarancji ale cholernie głośno chodzi). Oczywiście prosiłem mechanika żeby przejrzał cały samochód i sprawdził pompę wysokiego ciśnienia (błąd bE4828 w rozdziale 14.0).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum