Witam wszystkich.. Jest to mój pierwszy post na forum. Z racji, że zacząłem się interesować marką MG, a przede wszystkim modelem ZR chciałbym Was zapytać co sądzicie o tej aukcji? Informacji tam nie ma, muszę dopiero zadzwonić do właściciela i zapytać o szczegóły (co jest ważne? o co mogę go zapytać?). Dodam, że nie znam się dobrze na samochodach. Druga sprawa to instalacja LPG.. sekwencja. LPG wraz z turbo? Zniesie ją ten silnik? Link do oferty: http://allegro.pl/mg-zr-160-i4696270904.html
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 21, 2014 11:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moja pomyłka.. tak jak już pisałem nie znam się na samochodach.
Chciałem dostać od was jakieś opinie nt powyższej aukcji, ale widzę, że prościej się jest naśmiewać z niewiedzy.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Paź 21, 2014 20:11
Powiem tak, jestem juz na tyle dzisiaj %%, że nie ogarniam zdjęć (mankamenty, coś tam inny odcień maski, ale jak mówię..)
Auto 2005 rok, po lifcie, cena 8000 zł...
Ja swojego wystawiłem za 8300 do negocjacji, a jest przed liftem i z 2003 roku i szczytem perfekcji nie jest, więc to auto za 8 koła w tym roczniku coś jest na rzeczy na 100%, bo nie wierzę że właściciel nie zna wartości auta, albo jest na tyle wkur&&& brakiem zainteresowań kupna, że tak mocno zaniżył cenę.
Przyjmując, że blacharsko jest ok (wypowiedzą się koledzy) to raczej coś z mechaniką musi być, może HGF? (brak zdjęć silnika itp.), może zużyte sprzęgło? Skrzynia? 0% klocków, tarcz?
Ogłoszenie ubogie w informacje, więc telefonicznie można dostac po pysku
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 08:27
browar24 napisał/a:
ale widzę, że prościej się jest naśmiewać z niewiedzy.
ale że jak naśmiewałem się z Ciebie jak widać w podpisie jeżdżę dieslami, to co ja Ci powiem o benzynie myślisz za to poszerzyłem Twoją wiedzę na temat poszukiwanego przez Ciebie auta na luzie i bez spin i Tobie takiego podejścia życzę poza tym co pisze j0zek, o cenie względem roku itp to popieram w 100% no i od siebie dodam że na starcie za tylne lampy tjuningowe bym go nie kupił
Zderzak tylny wygląda jakby ktoś nie mógł się zdecydować czy to tył czy przód samochodu
lampy chrom....
wydech pokrzywiony dobierany chyba z poręczy albo komina wentylacyjnego
progi też dziwne
pierwsze priomo tiuningów raczej nie robił w polsce bo ciężko znaleźć tak beznadziejne dodatki w naszym kraju
ogólnie silnika zdjęć brak więc głównie musisz strzec się HGF a jak ja to lubię nazywać na polszy Hard Głowica Failed xD
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ale widzę, że prościej się jest naśmiewać z niewiedzy.
ale że jak naśmiewałem się z Ciebie jak widać w podpisie jeżdżę dieslami, to co ja Ci powiem o benzynie myślisz za to poszerzyłem Twoją wiedzę na temat poszukiwanego przez Ciebie auta na luzie i bez spin i Tobie takiego podejścia życzę poza tym co pisze j0zek, o cenie względem roku itp to popieram w 100% no i od siebie dodam że na starcie za tylne lampy tjuningowe bym go nie kupił
Ale ja nie spinam tak jak myślisz;] napisałem tego posta z myślą, że osoby, które posiadają mg zr chociażby przed przed liftem doradzą coś ponieważ co innego jeździć samochodem,a co innego się znać i oglądać czy oceniać pierwszy raz taki samochód. Co do lamp.. można przeboleć, dużo ważniejsze są inne rzeczy. Podobno samochód jest sprawny, używany na co dzień oraz w weekendy jakieś wypady. Nie działa opuszczanie szyby kierowcy.
[ Dodano: Sro Paź 22, 2014 10:43 ] tuners, o takie opinie właśnie mi chodzi. Na stacji diagnostycznej wybadają uszkodzoną uszczelkę?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 09:48
browar24, powiem tak - jak masz niedaleko to obejrzyj chocby ze wzgledow porownawczych, jak masz daleko to nie jedz bo to raczej bez sensu a jakbys poswiecil 3 minuty wyszukiwarce to juz dokladnie sam bys wiedzial jak sprawdzic uszczelke pod glowica
[ Dodano: Sro Paź 22, 2014 11:01 ] https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=714697&highlight=#714697 i tu chyba jedyna informacja jaka z obecnosci uzytkownika na forum wynika o usterkach
ogolnie jak na ten zderzak od 200-ty patrze z dokladkami od zr i wies tjunem + tuning lampy to mam 99% pewnosci ze byl walony tyl, ale to nie musi zle wplywac na jazde
bociannielot, blisko nie mam. 200km w jedną stronę. Dzięki za te linki! Zainteresowałem się tym ogłoszeniem tylko dlatego, że taka cena jest i cały czas szczerze mówiąc myślę, że coś nie tak z nim musi być. Właściciel nie może go sprzedać od kilku miesięcy. Pozostaje szukać czegoś innego.. czegoś przed liftem. Dziękuje za zainteresowanie tematem i rozwianie wątpliwości. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum