ja przykleiłem na kleju do szyb , bo raz odpadła przy szybkim opuszczaniu podnośnika (nie tego fabrycznego), założyłem i gdzieś w drodze zgubiłem, dlatego nową nakłaniam na kleju
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Odgrzeję trochę kotleta, a mianowicie mam w swoim R75 do wymiany wahacz prawy. Sworzeń wahacza ma spory luz i ostro napier.... Wymieniałem już kiedyś oba wahacze na nowe ( nie pamiętam jakiej firmy , zapłaciłem za sztukę około 300 zł ) ale po 30 tyś. km były w gorszym stanie niż oryginalne. Ceny nowych kształtują się od 200 do 800 zł za sztukę więc wybór jest trudny Czytałem trochę na forum, ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś polecił mi jakąś konkretną firmę/sklep w którym można kupić coś sensownego. Zna ktoś może jakiś zakład który regeneruje wahacze ( w woj. Łódzkim lub Mazowieckim ). Jeździ ktoś z was dłużej na regenerowanych I jak wygląda sprawa z poliuretanowymi wkładami Czy warto je zakładać Mam dwie terenówki zrobione na polibuszach i nie mają one żadnych wad ( jak to się ma w osobówce ). Słyszałem, że inne podzespoły mogą przez to bardziej obrywać. Czy to prawda Trochę dużo tych pytań ale mam nadzieję , że ktoś mi pomoże z góry dzięki
dokładnie jak się mają te poliuretany w autach osobowych zauważyłem że te tulejki są pełne a oryginały mają dwie dziurki.... czyli są twardsze przez co same sworznie mogą się szybciej wybijać.... polecacie je czy nie
I jak tam wasze wachacze firmy teknorat/QH ile już macie km nalatane zastanawiam się albo nad jedną albo nad drugą firmą
Balas87, ja mam wahacze/tuleje wahaczy Teknorot od sierpnia zeszłego roku.) Ze 30 tys. km, albo i więcej przejechane na tym zestawie, ostatnio miałem przegląd i w zawieszeniu cisza. Koła mam 18" co tłucze niemiłosiernie.
Balas87, ja mam wahacze/tuleje wahaczy Teknorot od sierpnia zeszłego roku.) Ze 30 tys. km, albo i więcej przejechane na tym zestawie, ostatnio miałem przegląd i w zawieszeniu cisza. Koła mam 18" co tłucze niemiłosiernie.
U mnie niestety wysypały się obie tuleje (wahacz/tuleja z obudową Teknorot) zakładane w maju, przejechane jakieś 8-10 kkm. Byłem dziś na szarpakach i przeżyłem szok jak mi face pokazał obie całkowicie wyrwane gumy. Dzwoniłem do sprzedawcy w sprawie reklamacji i zakupu tulei innego producenta. Sprzedawca mówił, że wycofują całkowicie tuleje Teknorota ze sprzedaży z uwagi na sporą ilość reklamacji ze względu na słabą trwałość. Mam tylko nadzieję, że wahacze okażą się trwalsze....
P.S.
Też mam 18" felgi i gumy profil 45.
HarryVip, wiele osób zakłada i poleca poliuretanowe tuleje do R75/ZT. Myślę że warto iść w tym kierunku. Gdybym wiedział wcześniej to bym od razu takie założył i do siebie.
zgadza się... poliuretan jakoś nie pogorszył komfortu w trakcie jazdy, ale jest pełen bez zbędnych wycięć co usztywnia delikatnie wahacz i zauważyłem głównie róznicę w trakcie jazdy w koleinach że potrafi szarpnąć kierownicą, ale zdecydowanie polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum