Wysłany: Nie Gru 14, 2014 22:21 [R XW COUPE] Jakie duże hamulce na tył?
Witam, poszukuje jakiejś alternatywy dla seryjnych tylnych hebli w mojej turbawce. Z przodu mam tarcze 300mm i zacisk z hondy s2000, teraz przyszła pora na tył. Wiem, że można zamontować 260 mm z mg zr160, ale zastanawiam się czy można zaadoptować coś jeszcze większego?
Skończył mi się hamulec z tyłu, więc przyszła pora na zmianę. Wybór padł na 260mm tylko za cholerę nie mogę znaleźć zacisków z jarzmami od mg zs/zr... Orientujecie się od czego jeszcze podejdą zaciski i jarzma aby siadło to na tarcze 260mm ?
A więc tylne jarzma z r600 nie pasują do coupety, jest inny rozstaw śrub montażowych, różnica wynosi niecały 1cm wiec za mało aby nawiercic i nagwintowac nowe otwory. Od biedy mozna by było zaspawac i nawiercic obok ale wolałem nie kombinować bo udało mi sie dorwać same jarzma od mg zs 180 za 100zl z wysyłką Dodatkowo zamowilem nacinane i nawiercane tarcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum