Wysłany: Sob Gru 27, 2014 18:28 Stukanie w silniku na mrozie
witam,mam problem z roverem 75 2.0 diesel 116km. gdy jest zimny z rana na mrozie po uruchomieniu silnika bez problemu pali zaczyna przerywać oraz słychać dziwne stuki i to na każdym biegu . Po paru minutach jak silnik jest ciepły wszystko jest ok . Olej co prawda niedługo powinien już być wymieniony patrząc po wpisie po wcześniejszej wymianie(samochód mam 2 miesiące a) czy to ma coś wspólnego z olejem bo samochód więcej stał niż jeżdził ale na początku jak został zakupiony było wszystko ok ale to może dlatego że było ciepło.Byłem u mechanika i podłączył pod komputer i wszystko wykazało że jest ok wtryski ok są i kazał mi kupić środek liqu molly do przeczyszczenia całego układu który zakupiłem i wlałem ale to nic nie pomogło.Może ktoś miał podobny problem
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 18:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ok idę zaraz sprawdzę poziom oleju bo na te czujniki to nie ma co liczyć i po dolaniu oleju wszystko masz ok??? ale tylko na zimnym silniku tak miałeś te stuki ?
a jaki olej lejesz? 5w40/ 10w40/ 15w40? Wymien olej bo masz stary pilnuj poziomu i zalewaj maximum 10w40. Ja do swojej alfy 2.4Jtd lalem valvoline 5w40 i polecam ten olej;;D A przerwywac nie powinien raczej z malej ilosci oleju.
_________________ Był 620Si 96' 131KM+LPG -> Jest R25 01' 103KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum