To mnie pocieszyłeś myślę od czego zacząć szukanie problemu. Chyba na pierwszy ogień pójdzie czujnik przy sprzęgle. Ktoś ma numer katalogowy tej części lub dokładną nazwę żeby wiedzieć co zamówić
Jadę 80 km/h, czerwone światło, hamuję silnikiem i lekko pedałem nie wciskając sprzęgła, aż obroty dojdą do 1500, wtedy wbijam sprzęgło, luz i hamuję, silnik traci obroty, spadają gdzieś to 400-500 do momentu, aż całkiem wyhamuję. Buda i kierownica trzęsą się (mam wywaloną gruszkę).
Kończę hamowanie, obroty wracają do normy...
Te objawy zaczęły mi się dopiero po tym, jak zaślepiłem EGR poprzez zatkanie wężyka podciśnienia...
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Witam, gdyby ktoś miał z tym problem jeszcze to winowajcą jest czujnik przy pedale sprzęgła, sprawdzone potwierdzone. Grzebałem u mnie bo sie zepsuł włącznik świateł stop i chciałem tam zajrzec, nie mam fabrycznie tempomatu ale czujnik od tempomatu jest i był wsuniety ze nie stykał się z dźwignią od pedału sprzęgła (on jest wsunięty w taki plastik który ma ząbki w środku ze jak go wypchamy to pedał sprzęgła sobie go sam ustawi) chciałem go zdemontowac i zamienic z pedałem sprzęgła ale nie mogłem go wyjąć bo jest słaby dostep bez rozbiórku 3/4 samochodu. i go wysunąłem nieświadomie. po tym zaczęły sie problemy z wolnymi obrotami podczas wyrzucania na bieg jałowy podczas jazdy(obroty spadały do ok. 500/550) po wsunięciu go z powrotem jak ręką odjął wiec to był cały winowajca. Teraz będe sie brał za uruchomienie tempomatu , jeśli ktoś to robił niech podpowie czy jak go teoretycznie nie ma to brakuje tylko włącznika ? Domniemam ze cała wiązka jest bo pod panelem pomiedzy guzikami od ogrzewania foteli jest fabrycznie złącze z kablami ktore sobie gdzies tam idą w instalacje. czujnik przy sprzęgle tez jest. moze ktos podpowie gdzie mozna zlokalizowac sterownik od tempomatu ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum