Wysłany: Nie Sty 11, 2015 15:07 [R75] Błąd poduszek - gdzie naprawić w kotlinie kłodzkiej?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Witam,
Od dłuższego czasu mam problem ze znalezieniem serwisu, który dałby radę ogarnąć problem poduszki powietrznej - zwiedziłem mnóstwo warsztatów, i pomimo ogromnej pewności siebie mechaników (przyjeżdżaj pan, nie takie rzeczy robiliśmy!) jedyne co mogli zrobić o połączyć się komputerem z ABS.
Czytałem na forum, że w Nowym Mieście kolega z forum zajmuje się naszymi autkami, a we Wrocławiu w firmie F. podobno nie warto... Jednak może ktoś coś wie na temat warsztatu w kotlinie kłodzkiej i okolicach? Nie potrzebuję się podpinać do T4, chciałbym tylko zdiagnozować dlaczego się świeci kontrolka poduszki, wymienić co trzeba, skasować błąd i mieć spokojną głowę podczas jazdy.
Bardzo będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 11, 2015 15:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
która poduszka? u mnie od pasażera często potrafi się zaświecić jak ktoś przesunie fotel, ten typ już tak ma trzeba zrobić tak jak pisze AdaskoC, ja już kilka razy to miałem
Nie mam pojęcia która poduszka - kostki wywaliłem i polutowałem przewody na stałe. Auto kupiłem już z zapaloną kontrolka, więc pewnie jakaś przygoda była.
A to musiałbym dokładnie sprawdzić, ale podczas roku użytkowania raczej nie zauważyłem przy sprzątaniu etc. A komputer pokaże która konkretnie poduszka/czujnik jest uszkodzony?
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Sty 11, 2015 20:46
we wrocławiu masz przecież Gawina... hmm poduszki w R75 ogarnia dużo komputerów uniwersalnych,ja mam CDiF/2 i też ładnie sie komunikuje z poduszkami więc możesz szukać kogoś z tym kompem w swojej okolicy
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum