Witam, od bardzo długiego czasu poluję na MG ZR, ale ciężko o ogłoszenia w mojej okolicy, jednak wpadłam na pewną ofertę. Chciałabym prosić o radę czy ogłoszenie jest warte uwagi: http://olx.pl/oferta/zami...id_at=914459931
I przy okazji czy drogo wyjdzie zmiana tej tapicerki, bo niemiłosiernie krzywdzi oczy.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 21, 2015 22:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Za koszt zakupu auta + zakupu nowego wnętrza kupisz spokojnie kompletne auto, bez potrzeby ingerencji, by "doprowadzić je do używalności" wizualnie.
Po drugie - jak ktoś wpadł na pomysł, żeby takie tjuningi robić, to wolałbym nie wiedzieć co on tym samochodem wyczyniał na wiosce... Tym bardziej, że chce zamienić na audi a3 lub golfa 4 w TDI lub LPG
Warto poszukać jednak poszanowanego auta, bo to znacznie zwiększa szanse użytkowania bez większych kłopotów.
ale masz rozstrzał. Ten szary z wawy kosztuje ponad 2x tyle co ten zielony. Zdecyduj się ile masz kasy na auto, czy chcesz polifta czy przedlifta, bo nawet nie da się sensownie tych aut ze sobą porównać
Wiem jaki jest problem ze znalezieniem sensownego egzemplarza, dlatego nie chcę wybrzydzać, gdyby można było w nich przebierać to wybrałabym poliftowego diesela, 5d.
Kwota jaką chcę wydać to max. 12000, tego zielonego dodałam, bo jest stosunkowo tani, wiadomo, fajnie jest zaoszczędzić, ale z drugiej strony nie chciałabym trafić na totalne padło.
flow, no właśnie, i zielony szałowo nie wygląda. Wizualnie ten polift jest ok, ale wydaje mi się ciut za drogi. Chyba, ze faktycznie jest taki rewelacyjny
A można się do czegoś przyczepić, by sprzedający zjechał z ceny? Bo nie wiem czy argument, że średnia cena waha się w przedziale 8-9tys tutaj pomoże.
Znalazłam jeszcze coś takiego:
http://otomoto.forumsamoc...-C34733431.html
ten najbardziej mi przypadł do gustu, dość porządnie wygląda i do tego pięciodrzwiowy, niestety od handlarza, ale może będzie to wyjątek od reguły.
ten ostatni nawet ładny, kierownica nie zniszczona- przebieg do zaakceptowania. Fotel też nie poprzecierany i nawet te tJuningowane lampy z tyłu wg. mnie pasują. Ale albo mi się wydaje albo dokładki przy progach mają inny odcień. Poza tym z minusów to brudny bagażnik, ale to do wyprania- wiadomo.
W szarym kierownica moim zdaniem mooocno sfatygowana i wydaje mi sie że już go kiedyś widziałem na sprzedaż, i to kilka miesięcy temu bo za ZRami nie oglądam się często, czasami tylko tak z ciekawości
Auto stoi już dłuższy czas powyżej 6 miesięcy, widać zaprawkę na tylnej klapie. Opony wydają mi się łyse. Auto oklejone jest naklejkami firmy http://www.mykfz-gebhardt.de/ zajmującej się serwisem i sprzedażą używanych aut, może warto się z nimi skontaktować, aby dowiedzieć się co nieco. Do ceny należy doliczyć opłaty, które są nie małe.
Ogólnie nie polecam aut z tych okolic ale może ten egzemplarz jest ok.
Dziękuję za odpowiedź, z tego, co się orientowałam rejestracja auta z zagranicy to koszt ok. 760zł, więc nie jest tak źle. A jest jakiś sympatyk tej marki z okolic, który mógłby pomóc w ocenie auta? Czy może wyciągnąć numer VIN od sprzedawcy, by sprawdzić historię auta i narazie odpuścić sobie oglądanie go?
Opłaca się sprowadzać czy lepiej czekać na jakieś sensowne ogłoszenie w Polsce? Przeglądałam zagraniczne ogłoszenia i tam średnia cena tego auta to ok. 3000 euro. Jakby doliczyć do tego opłaty i wszelkie wymiany to cena stanowczo przewyższa wartość auta.
flow, to pomyśl sobie za ile polscy handlarze kupują te auta, skoro wystawiają je w takich pieniądzach i jest w tym już marża, koszt transportu do PL itd itp kupują trupy i padła w najniższych cenach. Prawda jest taka, że nawet Niemiec dobre auto ceni wysoko.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 11:19
pelson91 napisał/a:
Prawda jest taka, że nawet Niemiec dobre auto ceni wysoko.
ostatnio był jakis program motoryzacyjny z niemiec, to 75 w przyzwoitym stanie, po lifcie, komis wycenił na 13tys euro, u nas cena 75 po lifcie sprowadzonego to max kilkanascie tys. zł
MG ZR jest wart, powiedzmy, te 14-15tys zł? Autko mnie zauroczyło, ale wiadomo, że jeżeli mogę mieć coś lepszego za te pieniądze to raczej zrezygnuję.
Jeszcze pojawiły się u mnie wątpliwości co do silnika, interesowałby mnie ten bardziej dynamiczny tzn 1.8 160KM, ale odstrasza mnie ta uszczelka, dlatego wybrałam diesela. Różnica w osiągach jest warta tych napraw?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum