Gaz już był i usuwał go nie będę najwyżej będzie jakiś spadek mocy trudno...
dopóki będziesz jeździł jak emeryt to możesz tak sobie temat olać ale jeśli będziesz trochę cisnął to zastanów się nad modernizacją instalacji gdyż możesz upalić silnik, silniki turbo są delikatniejsze jeśli chodzi o "gówniane" instalacje gazowe
[ Dodano: Czw Lut 19, 2015 18:47 ]
drifter napisał/a:
Wtrysków gazu czy wtrysków benzyny
oczywiście chodzi o wtryski gazowe bo benzynowych po zdjęciach nie widać poza tym seria powinna być ok
IMHO można te silniki gazować jak najbardziej, sam mam w R LPG, ale trzeba to ustawić z głową, bo konsekwencje będą dużo większe niż w "zwykłym" aucie. mieszanka nie może być za uboga, bo się pożegnasz z tłokami, także nie warto na instalacji oszczędzać bo to się prędzej czy później zemści.
[ Dodano: Czw Lut 19, 2015 21:38 ]
Kozik napisał/a:
dopóki będziesz jeździł jak emeryt
trudno z tym silnikiem jeździć jak emeryt, przynajmniej ma nie potrafię.
będziemy myśleć na razie priorytetem dla mnie jest złożyć autko w całość żeby nabrało wyglądu, następnie poprawa blacharska i malowanie dopiero kolejne rzeczy...
A to fotki rzeczy które już zakupiłem, mam jeszcze lampę ale nie mam fotki
praca idzie w dobrym kierunku, jak tylko skompletuję wszystkie elementy samochód jedzie do blacharza na składanie i zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieje że fajny niedzielny samochodzik
[ Dodano: Pią Kwi 03, 2015 21:41 ]
Dawno się nic nie działo ale spokojnie nie odpuściłem.
Praca praca a teraz że święta to mam chwile.
Powiedzcie mi od czego pasuje tutaj zawias do roverka chodzi o jakiś KIT Gwint.
A tak na marginesie ma ktoś na zbyciu błotniki prawy i lewy zielony oraz zderzak przedni oczywiście kolor zielony chętnie kupię jak najtaniej
Gwintu chyba jako takiego do accorda V nie ma.. Musisz sie zarejestrować na forum Hondy Accord i tam popytać ale ogolnie jeśli chodzi o tego typu mody to wybrałes sobie najgorszą bude Do Civica gwinty, poli i wszystko dorwiesz wszędzie.. Do Accorda V nie ma prawie nic a najgorsze, że niby bliźniacze Prelude mają jednak troche inaczej i już nie pasuje
Mi np. jak w 620si przegub poszedł to miałem taką skladanke, ze myślałem, że padne .. przegub z acco IV (taki akurat kupiłem) . guma z prelude.. to samo zresztą w 620ti .. przegub miałem chyba jak dobrze pamiętam 620sdi a znajomy ma w ti wydech z SDI..
Powiedź Ty mi ile za niego dales ? Bo wedlug fotek to agonia .. Niestety. Nie dość ze kupiłeś bitego to jeszcze te przewody ...
Co do LPG - chodzi o wtryski LPG .. Teraz masz je na pokrywie zaworów.. Nie dość, że wygląda to z dupy to jeszcze długie przewody są do dupy.. tj. im krótsze przewody tym lepiej.. taka przynajmniej jest teoria kolegi który zakłada gaz.. Niech Ci je ktoś przerzuci na kolektor ssacy..
W każdym razie powodzenia w rzeźbieniu Ratuj maszinu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum