Wysłany: Pią Lut 20, 2015 20:04 [Freelander] Zwarcie; nie otwiera pilotem; nie odpala
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam, mam taki problem, centralny zamek nie otwiera drzwi z pilota, można otworzyć tylko kluczykiem, po przekręceniu kluczyka w stacyjce, cały czas pracuje zamek klapy bagażnika, pompa paliwa uruchamia się, ale przy próbie odpalenia, silnik zakaszle raz po czym pompa się rozłącza i lipa. często włącza się alarm, wszystko fiksuje.
Zrobiło się to po wizycie u mechanika, próbował naprawić zamek tylnych drzwi prawych, ponieważ się nie otwierał odkąd go kupiłem i ewidentnie coś przy tym sknocił, chyba zrobił jakieś zwarcie, bo widziałem jak przy próbie naprawy pociągnął kabel od plusa z aku do tego zamka właśnie i po tym to się zaczęło. Czy ktoś może coś poradzić, gdzie szukać przyczyny? Od czego zacząć?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 20, 2015 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zamek tylnych drzwi prawych był całkowicie zatrzaśnięty, w ogóle nie reagował, boczek drzwi został zdjęty i próbowałem ręcznie poruszać dźwigienkami ale nic się nie działo. Ten guzik przy zamku był cały czas wciśnięty, nawet jak ciągnąłem go do góry to nic się nie działo i wracał z powrotem do położenia sugerującego zamknięcie zamka. Teraz największym problemem jest to zwarcie, bo auta ani nie można odpalić ani zamknąć, a dodatkowo ten nieustannie cykający zamek tylnej klapy i wariująca szyba, obłęd . Może coś z immo? Można go jakoś odłączyć zrestartować lub cokolwiek?
Ja bym zrobił tak. Ty zrób jak uważasz to twoje auto.
Auto do mechanika który grzebał niech wszystko przywróci do stanu poprzedniego. Te auta nie lubią grzebania w instalacji bo głupieje elektryka. Wszystko co dołożył niech wytnie co przeciął niech porządnie połata co odłączył niech podłączy . Wtedy elektryka powinna wrócić do stanu normalnego. Co do zamka może po prostu był/jest uszkodzony albo masz gdzieś przetarty przewód. sprawdź wiązkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum