Witam, przymierzam się do zakupu Mg ZT z silnikiem diesla, proszę o luknięcie na to ogłoszenie : MG ZT DIESEL , moja lepsza druga połówka nie jest przekonana co do tej marki z obawy o części ( ona chce volvo s80), ale jak się uprę to dla świętego spokoju mi pozwoli kupić taki wynalazek. Proszę szanownych forumowiczów o ocenę tego auta i czy możliwe jest kupno takiego auta w kwocie 12k.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 06, 2015 09:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wersja słabo wyposażona, jak to w poliftach często bywa...
Poza tym cena nawet spoko jak za ten rok.
Do sprawdzenia standardowo wszystko
Zdjęcia środka dużo nie mówią...
3 zdjęcie jakoś tak dziwnie wypada zderzak (spasowanie swoja drogą)
Wielkopolska, to obszar podwyższonego ryzyka, więc miej oczy wszędzie
P.s. Porównanie S80 do ZTT, zależy od silników w Volvo, jednak uważam, że koszty utrzymania podobne
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
moja lepsza druga połówka nie jest przekonana co do tej marki z obawy o części ( ona chce volvo s80)
No akurat porównanie kosztów części MG ZT do Volvo S80 jest trochę nie na miejscu
Części do Volvo są na pewno droższe (ale nie mówimy tu o jakiś mega wysokich cenach, zamienniki kosztują mniej)
Prawda jest taka, że części do MG nie mają wygórowanych cen i są ogólnodostępne.
Ponadto na forum są użytkownicy gdzie w dziale sprzedam można znaleźć u nich wiele części (praktycznie wszystko) z aut z demontażu.
Co do samego auta:
-w poliftach CDTi ma 136KM, a w ogłoszeniu jest 140, więc albo sprzedawca zaokrąglił, albo nie wie, albo jakiś delikatny remap zrobił.
- tylne lewe drzwi wgniotka
- tylny zderzak z prawej strony cos tam się dzieje, zarysowanie
Najlepiej na miejscu sprawdzić auto miernikiem lakieru oraz elementy szczególne dla diesla - koło dwumasowe, sprzęgło, czy nie łapie późno i się nie ślizga, turbina cyz nie świszczy i czy IC nie przecieka. Ogólnie sprawdzenie jak każdego diesla.
Generalnie te silniki diesla uważane są za bardzo trwałe i mało awaryjne, jeśli silnik jest zdrowy to powinien cieszyć bardzo długą eksploatacją, a jak już wcześniej napisałem w razie ewentualnych napraw koledzy z forum dysponują wieloma częściami za nieduże pieniądze.
Żona chce s80 2.5 tdi czyli rocznik max. 2000, Mg młodsze o 3 latka a ceny części wypadają na korzyść właśnie Mg, zresztą zawsze mi się takie auto podobało , Volvo jedynie będzie znacznie przestronniejsze w środku. A co powiecie o takim : Mg ZT
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Mar 06, 2015 10:59
We Wrocławiu jest trochę forumowiczów, może uda Ci się podjechać na jakiś spot i przetestować jak jest wewnątrz z miejscem i wygodą. Chyba, że już miałeś okazję posiedzieć/jechać nim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum