Wysłany: Sob Mar 28, 2015 23:40 [R400]Cieknie olej ze skrzyni - wybierak
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam. Jestem posiadaczem R 400. Zakupilem go w fatalnym stanie, do tego był bity. Jako, ze to mob pierwszy samochód za własne pieniadze postanowiłem o niego zadbac. I to nie koniecznie przy pomocy "wykwalifikowanych mechaników". Większość prac juz za mną. Jednakże dziś wymienialem olej w silniku i skrzyni + filter oleju i napotkalem pewien problem. A.mianowicie:
Z wybieraka, a konkretnie z mechanizmu przymocowanego do skrzyni, który zmienia biegi wycieka olej. Na ziemi nie ma plam, lecz po skrzyni dość mocno się poci. Z tego co się dowiedzialem jest tam jakiś uszczelniacz i z powodu jego złego stanu są te wycieki.
Prosilbym o przedstawienie mi jaki to uszczelaniacz się tam znajduje i w jaki sposób należy go wymienić oraz czy wyciągnięcie skrzyni jest konieczne?
Pozdrawiam
Radek
_________________ W doświadczeniach siła..
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 28, 2015 23:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum