Pewnie by dało , ale tak jak jeden kolega wyżej pisze plomby z zębów by powypadały , grucha pracuje na zupełnie innej zasadzie niż 8 i po to właśnie jest wypełniona olejem.
Na wolnych obrotach na kierownicy pewnie były by takie drgania jakby się młot udarowy trzymało...
No ja właśnie takie drgania mam A gruche mam wymienioną na nówkę i nie wiele pomogło, zniknęły drgania deski (przed zmiana jak klucze położyłem na fotelu pasażera to w ciągu kilkunastu sekund na postoju potrafiły się przesunąć i spaść z fotela!), ale kierownica lata, telepie i przenosi drgania na cały kokpit - szukam jakiejś alternatywy ....
Sprawdź czy czasem nie masz zamienionej poduszki na wersje od benzyny , bo się chyba różnią i czasem takie kwiatki w dieslach wychodzą ...
Ewentualnie sprawdź jeszcze resztę poduch czy któraś nie jest oberwana , bo rozumiem ,że mówimy o drganiach na postoju ...
Oczywiście że mam od benzyny, a konkretnie od V6, do diesela nie było dostępnych a ta od 1.8 jest robiona pod lżejszy silnik, uznałem że z dwojga złego lepsza będzie ta od V6 bo silnik chyba nawet deczko cięższy niż w CDT. Duża 8 u mnie to poliuretan (do diesela) bo na 2 różnych używkach była tragedia.
Za 2 tyg postaram się namówić Sash997 aby mi wymienił mały wkład w 8 na ten od lublina, mam też 2 poduchy od skrzyni (automat) może któraś pomoże. Ale w moim przypadku chyba trzeba wymienić silnik i skrzynie
Czyli co nie robią zamiennika pod diesla ,ani oryginały w serwisie tez nie dostępne
O ile zamiana poduch dedykowanych do diesla , podejdzie pod benzynę co oczywiście nie jest uzasadnione ekonomicznie i o nie wiąże się z przeróbkami to już na odwrót kiepsko to widzę i takie kwiatki jak u Ciebie moga się dziać ...
Była na forum już akcja wymiany gruszek (chyba sporo osób z CDT je kupiło - bo w hurtowniach zabrakło ja czekałem 3 tygodnie na dostawe), dostępne były/są w PL zamienniki do 1.8 i V6 i o tym informują uczciwi sprzedawcy a są i tacy co sprzedają te gruchy jako do 1.8, v6, cdt
Widzę ze masz v6 wiec i drgania mniejsze, spójrz tez na innych zawodowców powerflex.pl tam do pb jest pełny wklad, do cdt jest nawiercany, żeby tak nie trzeslo buda. Czy gdybym byl chętny na taki duży wklad od Ciebie, to stara tulejke mogę wcisnąć sam? Dam rade? Pytałem o 70sha bo zolty kolor w powerflex maja właśnie taki.
Ręką nie wciśniesz bo wszystko zmierzone na ciasne pasowanie , Ja wciskałem na prasie , ale zawsze można zrobić z większym luzem ....
Co do koloru to bym się nie sugerował twardością bo barwnik można dodać dowolny , u mnie czarny wymuszony jest chyba dodatkami do składu ...
Ja sugeruje sie konkretnie powerflexem, u nich jest opis który kolor maja jakie sha. Ja jestem chętny na jeden wklad taki jak Twój. Tulejke wcisnę stara sam, otwory jakos zrobię... Może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum