_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 11:22
sknerko, hestia to YCD, enyłej, przyjęło się że youcandrive do 30go roku zycia, jesli jednak wykupicie polise w wieku 29 lat, beda wam ją i tak przedłużac co roku automatycznie mimo tego że juz ukonczyliscie 30-kę
Ja to wiem ale stawki maja inne jak pod tym albo tamtym szyldem ubezpieczasz, tak samo jak MTU to też hestia a maja taniej dla starszych jak ja.
MG TF 160 srebrny pocisk
Teraz fajne oferty dla "młodych" ma Uniqa
Najlepiej gadać w punktach multi ubezpieczeniowych.
Kuzyn ubezpieczał tam Forda Mondeo i co ważne masz naprawę na nowych częściach w ramach AC a szkoda miedzy 500-1000zł nie powoduje utraty zniżki z AC wiec przyda się na ew. parkingową obcierkę
To co mają słabe to Assistance ale są firmy gdzie możesz kupić samo assistance osobno. Tam opłaca się brać jedynie wypadkowe.
Longer86,
choć OC w PZU to nie jest najtańsza oferta na rynku, to rekompensuje to jakość obsługi i różnego rodzaju dodatki np. tanie pakiety obejmujące również inne ubezpieczenia komunikacyjne. W ramach OC w PZU dostajesz bezpośrednią likwidację szkód, dzięki której możesz zgłaszać szkody u nas, zamiast ubezpieczyciela sprawcy. Do tego masz możliwość np. zarejestrowania i monitorowania szkody przez internet. Zachęcamy do sprawdzenia naszej oferty i wyliczenia składki na infolinii lub u agenta
Pozdrawiam
Ekspert PZU
Panie EkspertPZU szkoda tylko że jak mi ktoś wjechał w zderzak z tyłu to pi...ne PZU naliczyło mi rekompensatę z 60% obniżka na części i nijak oprócz sądu z gnojami wygrać nie mogę. Kumpel za dokładnie takie same uszkodzenie tydzień później z chyba Warty dostał 4 krotność tego co ja z PZU bez obniżki na częściach, więc nie pitol mi tu o bezpośredniej likwidacji szkody.
MG TF 160 srebrny pocisk
Panie EkspertPZU szkoda tylko że jak mi ktoś wjechał w zderzak z tyłu to pi...ne PZU naliczyło mi rekompensatę z 60% obniżka na części i nijak oprócz sądu z gnojami wygrać nie mogę. Kumpel za dokładnie takie same uszkodzenie tydzień później z chyba Warty dostał 4 krotność tego co ja z PZU bez obniżki na częściach, więc nie pitol mi tu o bezpośredniej likwidacji szkody.
Sknerko uspokój się, Ekspert PZU, zachwalający PZU reklama wali drzwiami i oknami...
od kiedy mam auto a już kilka ładnych lat bo doczłapałem się swoich zniżek nigdy nie brałem PZU bo było drogo, była masa innych tańszych ubezpieczalni, przepłacać za to że i tak muszę zadzwonić zgłosić do PZU to tak jak bym zadzwonił do ubezpieczyciela sprawcy. Przez lata jak mam prawo jazdy czyli od 2004 raz miałem drobną kolizje z nie swojej winy, policz lata składki i różnice w cenie każdego roku. Matematyka jest prosta
Dlatego się wkurzyłem, bo zalogował się na forum reklamować złodziei a nie żeby jakiś konkret napisać.
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 15:03
EkspertPZU, w prawie najtanszym YCD tez online moze monitorowac ,
w YCD mimo że dłużej czekałem na $$$ to z AC wyplacili mi lepiej mimo udziału własnego niż rok wcześniej w PZU
PZU ma jakies zalety ale obecnie ma ich mniej niż wad .
[ Dodano: Pon Cze 01, 2015 16:03 ]
sknerko napisał/a:
Dlatego się wkurzyłem, bo zalogował się na forum reklamować złodziei a nie żeby jakiś konkret napisać.
Ze swojego doświadczenia powiem, że mając lat 23 OC ze mną jako współwłaściciel liczyli na 3-3.5k. Po przekroczeniu magicznej granicy 24 lat OC na Clio ii 1.2 z tatą jako współwłaścicielem płacę 700 (fakt, że inny samochód ale 700 to na Poznań już dużo nie jest).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum