Wysłany: Sob Mar 21, 2015 18:58 [MGF] Ubywa płynu - budyń w oleju - silnik zgasł...
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witajcie.
Mój MGF nie prowadził się zbyt dobrze więc odwiedziliśmy serwis.
Przy okazji zostały wymienione ponoć zgniłe odcinki układu chłodzenia co powodowało
mikroskopijne wycieki.
Po zostawieniu prawie 2K PLN i odebraniu samochodu z serwisu w drodze powrotnej po około 5 km z silnika zaczęły wydobywać się chmury pary...
Zjechałem na stację - w zbiorniczku pusto.
Kupiłem Litr wody destylowanej i wlałem aby jakoś dojechać do domu.
Jakoś dojechałem.
Po paru dniach podczas jazdy to samo...
Wody ubywa a nic nie kapie.
W końcu problem z jazdą i odpaleniem.
Okazało się że pod korkiem i na bagnecie oleju widać "bydyń" - brunatno-brązowa maź.
Taki zbieg okoliczności, że akurat po naprawie układu chłodzenia prawdopodobnie wystąpił HGF!
Raczej nie ma co gadać z serwisem, po wyjechaniu z którego wystąpił problem bo oczywiście nie mają z tym nic wspólnego...
Czy możecie polecić w okolicy Łodzi (Polska Centralna) serwis, w którym mogą naprawić HGF i wiadomo, że się tam znają i wiedzą o co chodzi i przy okazji nie są cwaniaczkami ?
Pozdro
S.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 21, 2015 18:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli chodzi o wszelkie naprawy silnika to mogę Ci polecić Zakład Mechaniki Pojazdowej - Wojciech i Tomasz Kręgielscy na Nad Jasieniem 22.
Bardzo profesjonalny i doskonale wyposażony warsztat.
Poprawili szkody i błędy które mój wcześniejszy mechanik uczynił robiąc mi 2x niepotrzebnie HGF (co okazało się jego błędem bo tuleja się wykleiła i to przez nią płyn się dostawał).
Nie są najtańsi ale znają się na rzeczy.
Ew. możesz też robić u Staniuchy na Starorudzkiej ale czasem ciężko się z nim dogadać, za to ma świetnego lakiernika
Hej.
Czy "nad Jasieniem" znają MGF-y i te silniki ?
Chodzi mi o taki serwis gdzie nie zrobią wielkich oczu ze zdziwienia i powiedzą, że widzą to pierwszy raz.
Mają tam potencjał/wiedzę/doświadczenia aby naprawić HGF w MGF?,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum