Motor V6 177KM idealny pod gaz (wieczny motor, łańcuch rozrzadu!!!)
zacznijmy od tego że V6 nie jest na łańcuchu tylko na pasku(ach)...
Na łańcuchu jest diesel Td4 i ten ma pojemność 2.0, ale nie ma 177 koni...
Nie było benzyny 2.0 , tylko 1.8 i 2.5.
Nie było benzyny na łańcuchu w tym modelu.
Koło "full wersji" toto nawet nie stało...
Felgi to 18" a nie 19"
Nie ma szybra, tylko targę - to jednak różnica. (akurat na +)
Sądząc z napisu na klapie - auto to V6 czyli 2,5 Litra.. a na gaz to szkoda tego silnika, zwłaszcza jak jest w dobrej kondycji
Sporadycznie występował motor 2.0 V6 natknąłem sie na takie informacje i nawet na jedno ogłoszenie z angolem z takim motorem, był z manualna skrzynią co jest chyba niespotykane przy 2.5 V6.
win32 napisał/a:
auto to V6 czyli 2,5 Litra.. a na gaz to szkoda tego silnika, zwłaszcza jak jest w dobrej kondycji
Nie szkoda, bo akurat te silniki dobrze sobie radzą z LPG, podstawa to bardzo dobry gazmen który nie spartoli instalacji i dobre komponenty polecam STAGa bo znam kilka aut które sobie dobrze radzą z tym systemem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
win32 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 20, 2015 10:14
Kanadyjczyki V6 występowały z manualem.
Istnieniu wersji 2.0 V6 zaprzecza nawet sam producent, może to zmota z rovera była?
Istnieniu wersji 2.0 V6 zaprzecza nawet sam producent, może to zmota z rovera była?
No właśnie gdzieś na stronach LR Brytyjskich wyczytałem że troszkę egzemplarzy wyposażono w 2.0 V6. Ale nie pamiętam gdzie to było napisane bo jakieś 2 lata temu to zgłębiałem jak miałem zajawkę zmienić Freela na takiego z V6
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum