Stacja 2-din ta do Rovera, po zupdatowaniu softu nawet daje rade.
W opcji najbogatszej masz TV, Internet, GPS, itp. W połączeniu ze wzmacniaczem, głośnikami PowerBass, SubWooferem - gra całkiem spoko
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
No więc na ali możesz znaleźć to samo taniej tylko do sprowadzenia samemu i oczekiwać przesyłki dłużej. Jakość dźwięku jest bardzo dobra. Ale żeby dopełnić całości warto wymienić głośniki. Ja wymieniłem wszystkie, stosując zwrotnice, wzmacniacz i dokładają subwoofer. Wtedy odsłuch jest zadowalający. Do pełni szczęścia można pokusić się o wygłuszenie/wytłumienie drzwi.
Ty masz radio philipsa, które jest chyba najgorsze jakością dźwięku ze wszystkich. Dużo lepiej radził sobie Alpine.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
MaReK, myślę, że w końcu skuszę się na to Radio z Allie.
Zamontowanie tego jest proste w miare? Na filmie z YT widać, że sterowanie z kierownicy działa...i wygląda to naprawdę zajefajnie.
To radio od BMW nie jest takim samym produktem jak stacja 2 DIN dla Rovera. Zauważ, że tak naprawdę stacja BMW jest 1 DIN tylko ma ekran 7" i ramkę. Podłączenie powinno być proste. Na dole za konsolą masz wtyczkę od BMW i do niej pewnie będziesz mógł podłączyć to, co daje zestaw z ALI.
Jak masz gdzie pracować z autem, to rozbierz trochę wnętrza i przepuść sobie kabelki np. do kamery cofania, do ew. wzmacniacza (sygnałowe i zasilające), do GPS'a i TV.
Pomyśl jak chcesz rozdzielić dźwięk. Ja zrobiłem to tak, że kabina jest "PRZODEM", a subwoofer "TYŁEM". Zrobiłem to z czystego lenistwa chyba, bo wcale mi się to nie podoba. Powinno być tak, że przód to przód, tył to tył a sub to sub Ale teraz musiałbym ciągnąć dodatkowe przewody od drzwi do radia i do wzmaka.
Napisz proszę, czy jak masz otwarte jedne drzwi lub klapę i zamykasz auto z pilota, co Ci sygnalizuje dźwiękowo niezamknięte auto - klakson czy dźwięk dochodzi z podszybia od strony pasażera?
Pozdrawiam,
Przypomniało mi się dzisiaj o tym i sprawdziłem. Sygnalizuje mi tak, jak napisałeś.
Przypomniało mi się dzisiaj o tym i sprawdziłem. Sygnalizuje mi tak, jak napisałeś.
To trochę jak z teleturnieju.
- Czy Pan mnie słyszy?
- Marian!
Pytałem się co Ci sygnalizuje te otwarte drzwi?
Klakson? Dźwięk pochodzi zza zderzaka, czy może jest to syrenka i wtedy dźwięk będzie pochodził z okolicy podszybia vis a vis siedzenia pasażera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum