Ci co chcieli sami odeszli, sprzedali samochod itp. Daj przykład osoby która odeszła z forum w wyniku sprzeczek politycznych z forum.
Ja czesto inne zdanie miałem niż np. Maciek , jak widać nadal jest na forum i czesto na zlotach dzielimy razem pokój.
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Po to jest forum by mieć swoje zdanie mnie natomiast martwi odplyw wielu ludzi przez co pryska czar forum milosnikow. Na dobra sprawę jest tu może ze 40-50 osób które funkcjonują
Ja czesto inne zdanie miałem niż np. Maciek , jak widać nadal jest na forum i czesto na zlotach dzielimy razem pokój.
Dokładnie.
Aaaa... Co mi przypomina, że miałem Cię pozdrowić!!
Widziałem Cię w kolejce do wjazdu na rondo na 'obwodnicy' Puław (DK12) w Twoim pięknym R800 w piątek 4.09 około 15:10 - jechałem w przeciwnym kierunku i kilka kilometrów dalej widziałem siedzibę GS więc domyślam się, że jechałeś z roboty do domu po pierwszej zmianie.
Ja jechałem tamtędy moim dużym na weekend do Zwierzyńca na Roztoczu, tak, żeby nie utknąć w Kołbieli, ale jak Cię zauważyłem, to już nie było jak mrugnąć.
longer86 napisał/a:
mnie natomiast martwi odplyw wielu ludzi przez co pryska czar forum milosnikow. Na dobra sprawę jest tu może ze 40-50 osób które funkcjonują
longer86, niestety tak już będzie.
Nie ma szans utrzymać takiej aktywności klubu, gdy marka była rzadka, nietypowe auta przestała produkować pod koniec lat 70-tych, a produkcję zakończyła 10 lat temu.
W tej chwili najstarszy z samochodów, które użytkuję jest 2 lat młodszy od najmłodszego Rovera, czy MG, a gdybym chciał mieć naprawdę nietypowego Rovera, takiego wartego trzymania jako unikat, czy zabytek, to musiałbym polować na SD1 Vitesse.
A co do wyborów, to jeszcze nie na 100%, ale myślę o Nowoczesnej.PL - nie używają, jako tematu zastępczego, skłócającego tylko ludzi, kwestii światopoglądowych, co zawsze mnie totalnie odstraszało, a gospodarczo z przekonań jestem liberałem, więc ich pomysły są mi najbliższe.
I niestety wierzę, że nie ma innej opcji, jak pracować do 67, jak nie 70 roku życia.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie da się ukryć, że maciej ma rację. Samochody niestety coraz młodsze nie są, a mało takich co mają 'dożywocie'. Pocieszające jest to, że są jeszcze osoby jak np. maciej, które mimo, że Roverem/MG już nie jeżdżą to na forum i chyba na zloty zaglądają
A co do polityki to znów myślę podobnie do macieja. Niekoniecznie przez to, że jestem liberałem ale w przeciwieństwie do reszty to co mówią ma sens (zobaczymy czy będą mieli chęci by to realizować). A co do wieku emerytalnego to cóż. ZUS jest chorym systemem, który jak widać nie ma szans w dłuższej perspektywie się utrzymać. I podnoszenie wieku emerytalnego ani skok na kasę z OFE (zobaczymy czy w ogólnie zrobili to legalnie) nic tu nie zmieni. Jak sam o swoją emeryturę nie zadbasz to będziesz miał problem. Inna sprawa jest taka, że w Polsce niestety mało kogo stać na odkładanie poza systemem na emeryturę
Niekoniecznie przez to, że jestem liberałem ale w przeciwieństwie do reszty to co mówią ma sens (zobaczymy czy będą mieli chęci by to realizować).
prebenny napisał/a:
co do wieku emerytalnego to cóż. ZUS jest chorym systemem, który jak widać nie ma szans w dłuższej perspektywie się utrzymać. I podnoszenie wieku emerytalnego ani skok na kasę z OFE (zobaczymy czy w ogólnie zrobili to legalnie) nic tu nie zmieni. Jak sam o swoją emeryturę nie zadbasz to będziesz miał problem. Inna sprawa jest taka, że w Polsce niestety mało kogo stać na odkładanie poza systemem na emeryturę
Z tym nie sposób się nie zgodzić.
ZUS i wszystkie podobne systemy to de facto jedyne na świecie legalne piramidy finansowe i zaczęło się z nimi dziać to co prędzej czy później dzieje się z każdą piramidą - zaczyna brakować nowych 'uczestników' i nie ma jak wypłacać tym, którzy zaczynają się 'wycofywać'...
A odkładanie samemu, choć pewniejsze, to też niesie ryzyko, bo nawet, jak się udaje odłożyć, jak u to zainwestować, żeby za te 30 lat te pieniądze nie wydane na przyjemności dziś, nadal miały jakąkolwiek wartość...
I tak źle, i tak nie dobrze, ale cóż - trzeba pchać swój wózeczek do przodu.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ja od zawsze jestem za Korwinem i swoich poglądów nie zmieniam.
Mimo, że ten facet często strzela sobie w stopy oraz jest zdecydowanie porywczy i przerysowuje wiele rzeczy, to pod względem poglądów jest mi najbliższy.
Przydałby się w sejmie gość, który wytyka bez ogródek wszystko to, co robi obecny rząd. Zyskałby duży zasięg w mediach publicznych, co z pewnością by mu pomogło w przyszłości.
Nowoczesna.pl to nic innego, jak platforma 7 lat temu
Mówią dokładnie to samo, a skończy się jak zwykle.
Do tego Petru...sorry- to, co mówił lata temu z wielkim przekonaniem nic się nie sprawdziło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum