Witam, mam pytanie odnośnie MG ZS 1.4 1.6, czy jest dostępny ten model w ogóle w Polsce? Jest to auto którego nie da się nie lubić . Mam rovera 200 ale to nie to... Troszkę brak mocy 65 KM, oraz wolałbym ciut coś większego. Jestem dość młodym kierowcą i szukam auta, które po prostu będzie zwinne do powiedzmy 120 km/h . Nic więcej na razie mi nie potrzeba. Polecicie coś? Dzięki za odp.
Własnie chciałbym takie sportowe prowadzenie. Na razie musi mi starczyć może później będę brał coś mocniejszego. Pytanie gdzie i co jestem wstanie dostać w Polsce?
Chyba 1.4/ 1.6 nie jestem wstanie dostać. Zostaje 1.8 2.0 ale chciałbym w gazie. Co sadzicie i jak z ubezpieczniem ? Młody kierowca wiecie? Lepiej z współwłaścicielem ? Tu jest pare fajnych. http://www.mobile.de/pl/k...mke:17300,mdl:8
Liczę na wasze porady, ponieważ w przyszłym roku po wakacjach planuje na 100% zakup MG lecz trzeba wybrać itp bo liczę wpaść na zlot:)
Bierz 1,8 benzynę i gazuj go- pali mało a mocy ma trochę jak dobrze wyregulowany. Mam taki zestaw wraz z LPG Landi Renzo i nie narzekam, aczkolwiek jak miałbym drugi raz kupić samochód- 2,5 V6 bym brał. Ale moim zdaniem do miasta 1,8 wystarczy- nawet przy wyprzedzaniu nie pałuję go więcej jak 4-4,5 tys obrotów i idzie ładnie
Szkoda, że nie ma zdjęć całego przodu.
Patrząc na zdjęcie lewy - przód, maska nie schodzi się równo z błotnikiem.
Listwa na błotniku nie zgrywa się z listwą na drzwiach.
Auta sprowadzane powyżej 2.0l wymagają opłacenia wyższej akcyzy.
Akcyzę wylicza się w następujący sposób:
dla samochodów osobowych o poj. silnika powyżej 2000 cm3 wynosi ona 18,6 proc. podstawy opodatkowania
dla pozostałych samochodów osobowych – 3,1 proc. podstawy opodatkowania.
Więc od razu musisz doliczyć do ceny 18,6% więcej.
Dziwi mnie, że szukasz 2,5l wiadomo, że dźwięk + osiągi ale pisałeś wcześniej, że jesteś młodym kierowcą. Koszty auta z silnikiem 2,5l mogą drastycznie wzrosnąć w porównaniu do R200, chyba, że masz dużo $$$ to wtedy moje słowa są bez sensu
OC może Cię sporo kosztować. Ja za 1,6l w pełnych zniżkach płacę około 320PLN na rok (nie pamiętam dokładnie ).
Za takie 2,5l z 500-1200zł w zależności od zniżek.
Za założenie gazu do 1,6l dałem chyba z 2400zł, instalacja KME.
2,5l na pewno będzie więcej, kiedyś szukałem ale nie pamiętam kwoty.
Poszukaj sobie 1,8 jeżeli zacznie brakować Ci mocy to zawsze pozostaje TURBO
Polifta kupisz za ok 10 tyś. czasami zdarzają się za 12 z gazem...
Problem w tym, ze ogólnie częściej wypływają ostatnio diesle.
Jak mam doradzać, to lepiej założyć samemu gaz, bo sobie go dobrze dopasujesz...
Pozdrawiam,
Vig
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
jak pojedziesz do ogarnietego gazmana to bedzie wiedział co zrobić zeby było ok. Co do ceny instalacji to zależy w jakiej czesci plski zakladasz, u mnie ok. 2700 za sekwencje(IV generacja). Spalanie w 1.8 to około 9l/100km.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum