Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
[Witam. Jestem tu pierwszy raz moje pytanie brzmi nastepująco... Posiadam Rovera 200 1.4 16V 103KM. Padła mi w nim skrzynia (nie wbija drugiego biegu) i skonczylo sie sprzegło , znalazłem skrzynie do 1.4 16V ale z 1999roku... czy ona bedzie pasowała do mojego rocznika?]
Ostatnio zmieniony przez blacha11114 Wto Paź 20, 2015 14:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 19, 2015 13:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, mam wykończone synchronizatory, wiem że nie opłaca się ich wymieniać. Jestem zdecydowany na kupno skrzyni. Podpowie ktoś w formie widełek ile powinienem zapłacić za taką wymianę na kompletną skrzynię? Z góry dzięki
P.S
Odnośnie tego co pisał przedmówca: czyli skrzynia 1.4 8v jest identyczna z tą w 16v?
Każda skrzynia R65 będzie ci fizycznie pasować.
Może być nawet z rovera 400 który ma hydrauliczne sprzęgło a przełożysz sobie łapę sprzęgła ze swojej skrzyni. Wystarczy odkręcić jedną śrubkę i zamienić.
Natomiast ważne jest przełożenie główne w skrzyni.
Jak kupisz skrzynię z innym przełożeniem to zmieni się prędkość maksymalna i przyspieszenie.
Skrzynia z modeli po 2003 roku nie będzie ci pasować bez wymiany półosi i innych rzeczy. Skrzynia z 1.8 i większych także.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum