Wysłany: Sro Paź 28, 2015 09:19
Dam-Kam napisał/a:
Oryginalnego wydechy z R nie miałem więc nie wiem jak brzmi.
słyszałeś w moim R ,ale może go nie słyszałeś bo mam oryginalny i to nowy i słychać granie sinika a nie wydech , jak będziesz w Krakowie to możemy porównać.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 28, 2015 09:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
SeniorA, ile kosztuje taki nowy wydech ? Ja też miałem wcześniej wiele lat oryginał który później wymieniłem na Walkera a teraz ten od e46 i ciągle jest masakra Zastanawiam się jeszcze czy nie spróbować używanego oryginału od diesela założyć.
Ja też kupiłem ten Polmostrów (pisałem o tym kilka stron wcześniej). Szału nie ma, trochę dudni, ale na ulicy jakoś nikt się nie ogląda, więc chyba nie jest tak źle.
Z drugiej strony czego oczekiwać za taką kwotę? I tak jest lepszy od tego, który zamontował poprzedni własciciel.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Paź 28, 2015 21:57
SeniorA ja się skupiałem na stukach o których rozmawialiśmy a nie na wydechu. Ale jako taki w pamięci mi nie zapadł tak więc potwierdzam - oryginał jest cichy
Zamówiłem na próbę u Adasia oryginał bez jednej warstwy - zobaczymy.
Jak dźwięk wróci do normy to kupię jeszcze jeden tłumik np.od diesela ,zdejmę z niego skorupę i obspawam tym swój tłumik.
Panowie, rozwiązaniem jest też brytyjski, skorupowy tłumik Klarius'a http://www.klarius.eu/ . Ma on taką budowę jak oryginał i brzmi bardzo blisko oryginału (jak dla mnie nie do rozróżnienia). W moim ZT już około roku i jestem bardzo zadowolony. Słychać silnik, nie słychać tłumika i "buczenia". Wcześniej miałem wspawany oryginał, ale od mniejszego silnika, bodajże właśnie 1.8, bo miał mniejszą średnicę wejścia. Różnicy zbytnio nie słychać. Powiedziałbym, że na zewnątrz auta Klarius nawet bardziej zadziorny. W środku cisza. Testowałem jakieś dwa inne, polskie i była masakra, wiec zamówiłem ten.
Osobiście na zamówienie znalazłem najtaniej tu http://www.tlumiki.eu/
Płaciłem bodajże 450-470zł.
Myślicie ,że diesel i benzyna v6 ma inne bebechy w środku? Czytałem na różnych forach i w wielu autach tłumiki różnią się tylko zagięciem rur wydechowych a po rozkrojeniu w środku są takie same.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pią Cze 17, 2016 11:40
Zainteresowałem się tym tłumikiem,
http://allegro.pl/tlumik-...6264388179.html
Będzie on pasować bez problemu?
Nie będzie buczeć, jak obecny POLMOSTRÓW?
Cena ok?
Zamierzam go kupić, tylko chce być pewny, że bez problemu go zamontuje
czort to są podobno sprowadzane z UK i są ciche ale.... nie wiem na 100%, bo taniej ogarnąłem używkę w bardzo dobrym stanie.
Info pochodzi od sprzedawcy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
to co mi osobiście najbardziej się nie podoba w tłumikach po wymianie to wystające rury, u mnie nie widać, mam walkera i jest przyjemny bas już kilka osób pytało co to za silnik, ze tak ładnie "mruczy" haha
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum