Tak.
Jeszcze raz powtarzam..
Kazdy kabel od VAG / FIAT czy kij wie od czego który posiada linie K bedzie działał..
Wystarczy tylko zmostkowac pin 7 i 8.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Czw Lis 26, 2015 20:20
Rece mi opadły. Zainstalowalem kabelek i Inpe na innym laptopie z XP. Pieknie sie wszystko zainstalowało, zadnych bledow podczas instalacji , wszystko sprawdzone i ...... dupa , nawet sie nie probuje połączyć, tak jak by nie było kabla , fatum jakieś ? zastanawia mnie dlaczego sprzedawca kabla pisze ze kabel dziala tylko na com2
Pablo, a możesz mi udostępnić teamviewera i swój komp z podłączonym fejsem?
Dodatkowo, czy możesz ew. później zejść z takim setupem (internet + teamviewer) do auta i podłączyć interfejs pod obd?
Pozdrawiam,
marcin.misek napisał/a:
Tak.
Jeszcze raz powtarzam..
Kazdy kabel od VAG / FIAT czy kij wie od czego który posiada linie K bedzie działał..
Wystarczy tylko zmostkowac pin 7 i 8.
Napiszemy to na stronie głównej projektu Tylko najpierw sprawdzimy czy zadziała. Należy tylko pamiętać, że on musi się wykrywać jako wirutalny port szeregowy - bo np. na takim popularnym ELM327 nie będzie szedł.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Czw Lis 26, 2015 22:07
MaReK napisał/a:
Pablo, a możesz mi udostępnić teamviewera i swój komp z podłączonym fejsem?
Dodatkowo, czy możesz ew. później zejść z takim setupem (internet + teamviewer) do auta i podłączyć interfejs pod obd?
Czy dziś jeszcze ? Jeżeli tak to musze tylko teamviewera zainstalować bo internet w garażu mi sięga
witam dzisiaj bawiąc się inpa doszedłem to opcji ze można pojedynczo włączać światła tzn osobno podświetlenie zegarów ,przednich świate,ł samych stopów, pojedynczo kierunki i takie tam.
I moje pytanie jest czy jesteście w stanie stworzyć w swoim programie TOAF,
opcje gdy otworzy się drzwi to ze razem z podświetleniem podsufitki zapalają się zegary i tak samo z otworzenie drzwi z pilota ?
opcje gdy otworzy się drzwi to ze razem z podświetleniem podsufitki zapalają się zegary i tak samo z otworzenie drzwi z pilota ?
Toś Pan nawymyślał
Oświetleniem wnętrza steruje BCU które to jest w zasadzie ciągle zasilane (chociażby aby obsłużyc piloty). Natomiast podświetlenie licznika realizowane jest przez LSM.
Z tego co wyśledziłem to po otwarciu pojazdu BCU nie wysyla żadnego komunikatu do LSM ze taka akcja nastąpiła, wiec skąd ma wiedziec że ma coś zapalic ?
Generalnie nie ma tutaj opcji Welcome Light ( czy jak to sie nazywa w innych pojazdach), ale tak samo jak nie bylo opcji DRL na dlugich a jednak jest takie jeden który udowodnił że da sie takie coś - HarryVIP
i to raczej do niego trzeba by bylo uderzac w tej sprawie, aczkolwiek nie posada On juz MG... ale moze coś wie
Czy dziś jeszcze ? Jeżeli tak to musze tylko teamviewera zainstalować bo internet w garażu mi sięga
Wczoraj udało się potwierdzić, że Twój kabelek działa ale nie do końca jakbym tego oczekiwał. Dzisiaj, jak wezmę swój kabel, to spróbuję go sklonować u Ciebie. Musisz tylko troszkę wyżej umieścić laptopa, żeby sygnał wifi był mocniejszy
Udało się też stwierdzić, że twoje wtryskiwacze nie są w najlepszej kondycji. Wydaje mi się, że aż 3 z 4. Ale dwa dochodzą do 3,00. Błąd z progówką to efekt chipa. Jeśli nie przerywa Ci auto podczas dynamicznego przyspieszania, można to zlekceważyć. A jeśli ma się nie pojawiać, należy usunąć go z DTC albo zakupić porządną pompkę
Cytat:
Osobiście nie wiele wiem o diagnostyce R75, słyszałem tylko o T4 i o czymś takim jak INPA.
No to już coś tam wiesz Poczytaj jeszcze o galletto, zwłaszcza że masz diesla
Po premierze TOAF'a, jak marcin.misek zarobi pierwszy milion, na pewno weźmie się za obsługę protokołu DS2 przy użyciu ELM'a Wtedy te dwa powyższe linki będą się do czegoś nadawać, bo tak póki co można sobie popatrzeć na bieżące odczyty prędkości lub obrotów.
malyk1990 napisał/a:
witam dzisiaj bawiąc się inpa doszedłem to opcji ze można pojedynczo włączać światła tzn osobno podświetlenie zegarów ,przednich świate,ł samych stopów, pojedynczo kierunki i takie tam.
Witamy w roku 2009
malyk1990 napisał/a:
Nawet nie wiem czy jest tak w nowych BMW Na pewno jest tak w Fieście MK7 W starszych BMW były WL (światła mijania witały Cię, tak samo jak odprowadzały po zamknięciu auta) i mruganie kierunkami przy otwieraniu i zamykaniu. U nas jest podobnie. Zapalenie odpowiedniego bitu przy DRL'ach (moduł świateł) powodowało, że na stałe świeciły się kierunki z przodu. Dodatkowo nie działało prawidłowo włączanie świateł drogowych i przy zamykaniu/otwieraniu nie było sygnalizacji kierunkami. Odpowiednia modyfikacja - ta właśnie - którą wykonał HarryVip (również metodą prób i błędów) spowodowało, że wszystko wróciło do normy i mamy DRL'e
longer86 napisał/a:
Można by jedynie się pokusić o przekaźnik, po otwarciu auta zalaczal by obwód podświetlania kabiny, ale to juz po za toaf
Ale to już rzeźba w instalacji, a chcemy przecież mieć wszystko fabryczne
marcin.misek napisał/a:
nie posada On juz MG... ale moze coś wie
wie na pewno, ale testować nie ma na czym - no chyba, że na Kyronie
Teraz pozostaje jeszcze zapalanie całych kloszy z tyłu, bez ingerencji fizycznej w instalacje
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
BetJar no ja tak mam i mój zięć i Kosaa ale nam włączył T4
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
BetJar no ja tak mam i mój zięć i Kosaa ale nam włączył T4
Jeśli T4 to na pewno nie DRLe Włączył Wam po prostu światła automatyczne bez udziału włącznika po starcie silnika. A DRL'e to światła długie z obniżoną mocą świecenia do 20%.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum