Wysłany: Czw Lis 26, 2015 22:52 [620SDI]Nie grzeje sie silnik
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, mam problem tego typu że wgl nie grzeje mi sie silnik, dziś wymieniłem termostat i to nic nie dało, wskazówka nadal leży pod kreską. Macie jakieś koncepcje bo ja już sam nie wiem.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 26, 2015 22:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem gdzie on jest umiejscowiony, wczoraj na dodatek zaczęła wariować mi elektryka i przy wybojach nawiew mi sie sam włacza i wyłacza już nie mam siły do tego auta
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2014 Posty: 44 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 22:08 wyboje
Co do wyłączania się nawiewów miałem to samo i prawdopodobnie szczotki w wentylatorze ale zamiast bawić się w dobieranie szczotek można dostać cały wentylator za ok. 30zł + koszta przesyłki. Sam ostatnio widziałem na allegro taki za 20zł ale poszedł.
Powodem są szczotki i właśnie mi padły na amen już nawet po uderzeniu nie działa, rozkręciłem wentylator i są wytarte, teraz potrzebuje wymiary szczotek bo musze dokupić.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Mar 2014 Posty: 58 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Sty 03, 2016 13:17
Generalnie są 2 czujniki temperatury: jedno- i dwupinowy. Dwupinowy jest na komputer sterowania silnikiem. Jednopinowy z kilkucentymetrowym kabelkiem i wtyczką to odczyt na deskę rozdzielczą. Można użyć też czujnika bez kabelka z tym, ze trzeba dosztukowac połączenie.
Czujnik taki dostaniesz w kazdym motoryzacyjnym od ręki, bo są to uniwersalne czujniki do wielu marek samochodów. Wystarczy tez wpisac w google: czujnik temperatury rover 600 sdi i na ktorejs z pierwszych stron juz cos trafisz.
Czujniki sa wkrecone w takie aluminiowe kolanko do glowicy obok rozrządu i za alternatorem.
Co do wymiany czujnika (jednego jak i drugiego) trzeba wyciągnąć alternator i wtedy jest super dostep.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum