Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam Koledzy. Jestem tu nowy wiec chcialbym sie przywitac
Mam nastepujacy problem, jakie jarzma użyć zeby uzyskac tarcze 282 na zaciskach z 620d? Prelude? accord?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 17, 2015 23:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jarzma na pewno potrzebujesz, ktoś na forum zmieniał same jarzma a zaciski zostawił działało to, ale ztcp zacisk "słabiej" obejmował klocek i nie wiem czy przypadkiem to nie będzie problemem.
Potrzebujesz jarzma od
620ti
R 800 Ti / Honda Legend
Analogicznie klocki hamulcowe i tarcze. Inaczej to taki mod troche psu w dupe..
co dalej ? Jeśli zostawisz tylne heble ori to dalej będzie to hamowało gorzej niż seryjny 620ti.
nie wiem jak pompa hamulcowa ale to powinno wydać bez problemu bo 260 a 282 to tez nie jakaś przeogromna różnica.
no i jest jeszcze jedna rzecz ale to może koledzy się wypowiedzą - co z abs ? No bo jakby nie patrzeć to siła hamowania bedzie większa przez co abs moze wariować i przy relatywnie normalnym hamowaniu sie już załączać - ale to moze moje durne obawy .
eee ABS tu nie będzie przeszkadzał, dlaczego miał by wariować? większe heble to szybciej zablokowane koło i wtedy dopiero wie włączy ABS i tyle, normalna sprawa.
Pamiętam, że kumpel kiedyś w Civicu zmienił heble z ori na 282 z VTi i potem coś walczył z abs.. Bo hamował nie w opór a abs się właczał nie potrzebnie.
Ale nie pamiętam teraz co było tego przyczyną dokładnie.
potrzebujesz tylko i wyłącznie jarzma z Ti albo automatu, czyli 282mm + klocki - wszystko plug&play, gdzieś nawet mam taki jarzma w garażu... zacisk troszkę mniej obejmuje klocek, ale hamuje wszystko i działa bez problemu (jedynie do felg 15" ciężarków o wyważenia po wewnętrznej stronie nie założysz naklejanych bo zacisk dzieli od felgi tylko kilka mm),
1. czy sie zmieszczą
2. jeśli tak to na jakie koło ? Pamiętaj, ze sensowny max do R to 18" ..
3. z czego chcialbys włozyć tarcze ? Oczywiście można dorobić etc ale ja dluugo szukałem pod ten śmieszny rozstaw jakim jest 4x114.3 i nie znalazłem nawet 300mm.. Nawet acco VI R który ma seryjnie 300mm ma inny rozstaw bo 5x114.3
Remi na 99% tak jarzma z tego co pamiętam tylko się różniły, pakuj z legenda 2 tłokowe wciska w fotel jak hamujesz a nie jak wcześniej jechało i jechałoooo...
A co do 4 tłokowych i innych to zobacz czy ci ET felgi pozwoli zamontować takie zaciski, no chyba ze robisz ostry tuning i będą dystanse, felgi 18" itp
No i wchodzą na styk 15"stalowa (takie mam na zime) a lato 17" no lite to do niczego już całkiem... Pompe też możesz wymienić bo chyba będziesz miał tą słabszą a na alle... pompki za 40zl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum