Kupiłem go dwa lata temu za śmieszne pieniądze. Samochodem jeżdziła kobieta. Przez ostatnie 6 lat użytkowania właścicielka zrobiła nim jakies 10 tyś km sądząc po wlepkach zmian oleju. Obecnie licznik wskazuje 136000km co ze względu na wiek auta jest mało realne. Podejrzewam, że ktoś go przekręcił po sprowadzeniu autka do kraju w 2007 roku.
Od razu po zakupie wymieniłem filtry, rozrząd i śmigałem. Na dzień dzisiejszy lista wymienionych rzeczy wygląda tak:
-tłumik końcowy
-rozrusznik
-skrzynia biegów (bolało )
-łożysko tył (piasta)
-serwis klimy
-paski
-płyny na bieżąco i chyba tyle.
Oprócz tego zaraz po zakupie zająłem się tylnymi błotnikami bo zaczęły się pęcherze, ale po prawie dwóch latach od naprawy znów zaczynają się wykwity. Zmieniłem także felgi z Borbetów 16 cali i szerokości 9 cali na coś bardziej przyziemnego. Wszelkimi pracami lakierniczymi zająłem się sam łącznie z malowaniem felg, gdyż lubię dłubać przy swoim aucie.
W najbliższym czasie chcę coś zrobić z podsufitką no i zmienić hamulce bo tarcze są już cienkie.
Dodam, że nic nie kombinowałem w zawieszeniu, takiego już kupiłem. Samochód posiada obniżacące spręzyny.
Ostatnio zmieniony przez krzychuuu1992 Sob Sty 02, 2016 14:26, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 01, 2016 23:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ostatnio zakupiłem nowe żaróweczki do swojego Roverka - Osram Cool Blue Intense H1 i H7 bo swiatła kiepsko świecą, żarówek nie ruszałem odkąd kupiłem samochód, więc ich jakość pozostawia wiele do życzenia.
Żarówek jeszcze nie montowałem stąd moje pytanko. Czy regulacja świateł na stacji poprawi skupienie wiązki świetlnej ? Przy dojeździe do ściany widać wyraźnie brak ostrej linii odcięcia, wiązka wydaje się rozmyta. Jak sądzicie jest to wina starych kilkuletnich żarówek, kloszy/odbłyśników czy może ustawienia (które i tak wykonam na nowych żarówkach).
Tematów dotyczących ewentualnej regeneracji lamp jest już tu sporo, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanka.
regulujesz w kloszu tylko wysokość na jakiej odcina światło, najprawdopodobniej odbłyśnik ma już swoje lata, choć może zmatowiały klosz też odrobinę rozprasza światło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum